Učenicima o Domovinskom ratu

Hrvatski branitelj i ratni zapovjednik mr. crim.  Josip Horvatin održao je u četvrtak 29.05.2014. učenicima osmog razreda OŠ „Vladimir Nazor“ iz Budinščine predavanje “Promicanje istine o Domovinskom ratu u školama”. U predavanju koje se izvodi u sklopu istoimenog projekta koji provodi UDVDR Krapinsko-zagorske županije, poseban naglasak stavljen je na učešće policijskih i vojnih postrojbi Krapinsko-zagorske županije u Domovinskom ratu.

Učenici su sa zanimanjem pratili predavanje osobe koja je od prvog dana sudjelovala u obrani republike Hrvatske, a u predavanje se povremeno uključio i načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja, također hrvatski branitelj. Učenici su nakon predavanja imali prilike uputiti pitanja te su oni najpažljiviji dobili prigodne poklone.

Učenicima je predavanje poslužilo u svrhu proširenja postojećih znanja o Domovinskom ratu i usvajanja novih činjenica, a ujedno su mogli iz prve ruke saznati  pravu istinu o uzrocima i tijeku rata. Poznato je, naime, do koje su mjere mnogi protuhrvatski nastrojeni mediji širili dezinformacije o Domovinskom ratu i time mnoge naivne Hrvate uspjeli uvjeriti u potpune neistine. Potrebno je stoga na što više načina među mladima širiti istinu u Domovinskom ratu, a zagorska podružnica hrvatskih branitelja na ovakav se način aktivno uključila u novu borbu – borbu za istinu.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.