Dođite na jubilarnu 20. manifestaciju ”Tak se negda pri nami delale”

Nadolazeći vikend (25. – 27. 07. 2014.) održat će se 20. po redu manifestacija ”Tak se negda pri nami delale”. Program započinje u petak 25.07. od 18 sati nastupom grupe „Fiškali“.

U subotu 26. srpnja s početkom u 11 sati na livadi u Topličici bit će održana športska druženja i natjecanja („Dan za sport”) u nogometu, potezanju „štrika prek poteka“, bacanju „škornja z ramena”, skakanju u vrećama i drugim starim športovima. Za večernju zabavu ispod šatora u centru Gotalovca (18 h) pobrinut će se grupa „Euforija“.

U nedjelju 27.07. s početkom u 14 sati kod “Fridljevog melina” i na “Bočkajevom dvorišču“ slijedi glavni događaj – manifestacija „Tak se negda pri nami delale“. U sklopu iste bit će uprizoreno predenje na kolovratu, prešanje jabuka, pralje na poteku, mlatitva, klepanje, mljevenje na žrvanj/u mlinu, piljarija, kovačija, češljanje kudelje, lončarija, tradicionalna izrada košara i plota, struganje, stepanje hrži, peglanje na žar, valjanje, piljenje drva, pečenje rakije i drugi zanati. Zanate će prikazivati udruga ”Gotali”, udruga ‘Etno udruga Greben, etno grupa ”Zvirek”, udruga ”Coprnjaki i Coprnice”, ”Stubička baština”, Zvonimir Majdak, koritar Vilko Kukec, Jožica, Mirko Majsec, Stanislav Varga, udruga žena ”Cvijet” i drugi.

Kulturno-umjetnički program započet će u 18 sati u šatoru u centru Gotalovca, a nastupat će KUD ” Dragutin Domjanić”, KUD ”Meteor” , Kud Zvonko Ban Jarmina, KUD ”Efrem Karanov” – Makedonija, etno grupa ”Zvirek” i udruga žena ”Cvijet”. Za večernju zabavu će se pobrinuti grupa „Bonaparte“.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.