MMS-u prva malonogometna liga Općine Budinščina

U subotu 26. srpnja odigrana su završna dva kola malonogometne lige Općine Budinščina. Naslov prvaka u prvoj sezoni lige osvojila je ekipa MMS-a, drugo mjesto pripalo je Pecama, a treće Gotalima.

U zadnjem danu lige imali smo nekoliko zanimljivih utakmica. Gotali su protiv MMS-a odigrali zasigurno najbolju utakmicu ove sezone, u kojoj su igrali kao da su se čitav mjesec pripremali za istu. Iz povjerljivih izvora saznali smo da je tako i bilo – u Gotalovcu su u sklopu manifestacije „Tak se negda pri nami delale“ sudjelovali na športskim igrama gdje su se očito vrlo dobro zagrijali na žarkom ljetnom suncu. I pili su tijekom tih igara samo vodu jer njihov voditelj nije dozvolio ništa drugo – „najprije posao, a onda fešta“, rekao nam je u povjerenju čovjek kojeg smatramo voditeljem momčadi (inicijali T.P. – „Titi“)

Nadalje, Slavko Valjak iz ekipe „Veterani“ doživio je u zreloj nogometnoj dobi zvjezdane trenutke – zabio je čak tri komada mladim Kraljevčanima, no ipak nedovoljno za pobjedu. Veterani su izgleda rezultate sa županijske nogometne lige preslikali i na ovu – uvjerljivo su zadnji. Iduće godine zazivamo da se aktivnije uključi Mario Duktaj koji bi trebao donijeti tu prevagu da se plasiraju barem mjesto više. Kritike idu i Josipu Ferenđi – Cobri, kojem je važnije sudjelovati na natjecanju u spremanju kotlovine. No, s obzirom da je tamo bio drugi i na njegova nedavna izdanja u žutom dresu, možda i bolje da se aktivnije aktivira u prehrambenim, a manje u nogometnim zbivanjima…

Izdvojili bismo dakako i Pece – vrlo mlada momčad za čiji je uspjeh zaslužna kombinacija iskustva i mladosti. Treba znati posložiti te mladiće čija je inače osobina da ne slušaju nikoga, već samo tjeraju po svojem i misle da znaju sve samo zato jer imaju frizuru poput Cristiana Ronalda. Zato su tu bili Nikola Mucko i Tomica Koledić – mladići po godinama, veterani po nogometnom iskustvu – koji su nimalo lagan zadatak usmjeravanja ovih mladića obavili izvanredno.

Što se tiče individualnih nagrada, za najboljeg igrača izabran je Ivan Sokser iz MMS-a, brat Nikola najbolji je strijelac lige, dok je za najboljeg vratara izabran Silvio Budinski iz Peca koji je u sedam odigranih kola svega osam puta vadio loptu iz mreže.

Organizatori lige ne skrivaju zadovoljstvo istom, o čemu kažu: „Posebno nas čini zadovoljnima što je natjecanje proteklo u fer i športskom ozračju, suđenje Miroslava Habana bilo je na visokom nivou, a isto možemo reći i za vođenje ugostiteljskog dijela od strane Tomice Koledića i CB Calimera.“

U šestom i sedmom kolu ostvareni su sljedeći rezultati:

DVD – MMS 1:7

Mešnjak/ N.Sokser 3, Kurtanjek, Vidak, Mikulčić, Margetić

KRALJEVEC – VETERANI 4:3

Borgudan 2, Ričko, Blažina/ Valjak 3

KONAGRA – DVD 6:3

Burić 3, Šargač, Posinjak, Kerep(autogol)/Mešnjak, Šamec, Kocman

MMS – GOTALI 1:3

Mikulčić / Z. Kranjec 2, K. Kranjec

PECE – KONAGRA 2:0

Šest, Benković

KRALJEVEC – GOTALI 0:3

D. Posavec 2, Z. Kranjec

Konačna tablica lige:

1.MMS 6 5 0 1 39:9 15

2.PECE 6 5 0 1 21:8 15

3.GOTALI 6 4 0 2 27:8 12

4.KONAGRA 6 3 1 2 22:12 10

5.KRALJEVEC 6 2 1 3 8:25 7

6:DVD BUDINŠČINA 6 1 0 5 13:39 3

7.VETERANI 6 0 0 6 10:37

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.