PRIZAG-ovci na studijskom putovanju u Mađarskoj

LAG PRIZAG organizirao je od 03. do 05. listopada 2014. godine studijsko putovanje na područje LAG-a Alpokalja-Ferto-Taj. Za studijsko putovanje odlučilo se 38 članova i volontera LAG-a PRIZAG, a činili su ih predstavnici gospodarskog i civilnog sektora te općinski načelnici i njihovi zamjenici kao predstavnici javnog sektora.

Prilikom samog dolaska u selo i općinu Koljnof, grupu je dočekao načelnik općine gospodin Franjo Grubić koji je u svojem govoru dobrodošlice ukratko opisao općinu te spomenuo LEADER projekte koji su se provodili na području iste.

Predsjednica LAG-a PRIZAG Draga Bitar zahvalila se na dobrodošlici i pomoći u organizaciji cijelog studijskog putovanja.

U Mađarskoj ima čak 96 LAG-ova (čitavo područje Mađarske pokriveno je LAG-ovima). Mnogi od njih se, kroz dosadašnji period provođenja LEADER-a u Mađarskoj, nisu najbolje snašli te se može reći da se samo 15-ak LAG-ova uspjelo prilagoditi te uspješno funkcionira i provodi projekte. Jedan od uspješnijih LAG-ova je i LAG Alpokalja-Ferto-Taj.

Iz Općine Budinščina koja je članica PRIZAG-a, na studijsko putovanje uputili su su Štefica Sremec, Josip Ferenđa i Stjepan Fulir.

Detaljni opis studijskog putovanja možete pročitati na službenoj stranici LAG-a PRIZAG, dok u nastavku donosimo fotografije iz privatne zbirke Štefice Sremec.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.