Reprezentativcu Emanuelu Egredžiji europska bronca

Hrvatski savate reprezentativac Emanuel Egredžija nastupio je na Europskom prvenstvu za mlađe juniore koje je od 3. do 5. listopada održano u Parizu.

Emanuel je rezultate s hrvatskih natjecanja gdje godinama dominira preslikao i na međunarodna – osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 65 kg!

U ukupnom plasmanu Hrvatska je u konkurenciji 12 europskih zemalja osvojila treće mjesto iza Francuske i Italije te je proglašena najuspješnijom fair play ekipom na prvenstvu.

Izvrstan Emanuelov rezultat nije ostvaren zbog treninga koje je odradio kroz posljednjih nekoliko tjedana ili mjeseci. Svaki uspjeh, bio to poslovni, školski ili športski, najčešće je plod mukotrpnog dugogodišnjeg truda. Ljubitelji borilačkih vještina, kao i čitatelji naših stranica, zasigurno su dobro upoznati s Emanuelovim športskim putem koji traje godinama. Jer mnogo je talentirane djece i mladih, ali i odveć ambicioznih roditelja koji priželjkuju uspjeh preko noći.

Emanuelov uspjeh isključivo je rezultat dugogodišnjeg truda, no s obzirom da se trenutno takmiči u kategoriji mlađih juniora, mnogo je još rada pred njim. No nemamo ni najmanjih sumnji da će u istom ritmu nastaviti i u kategoriji starijih juniora te da će u konačnici pomrsiti račune i seniorima.

Ostali tekstovi iz rubrike

1 Response

  1. Deni Babok napisao:

    Cestitke i samo naprijed 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.