GD „Franjo Dugan“ nastupila na 11. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava

Glazbena družina „Franjo Dugan“ Budinščina nastupila je u nedjelju 9. studenog 2014. godine u prostorijama OŠ „K. Š. Đalski“ u Zaboku na 11. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava. Jedinstven je to susret od nacionalne važnosti malih vokalnih skupina različitih kategorija koji su nastup izborili na županijskim smotrama tijekom ove godine. Zbog sve većeg broja sudionika Susreta, ove je godine u suorganizaciji s HPD “Slavulj” iz Petrinje te Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih društava KZŽ Susret organiziran na dvije lokacije.

Organizator ove smotre je Hrvatski sabor kulture, a pokrovitelj Ministarstvo kulture. Supokrovitelji su Krapinsko-zagorska i Sisačko-moslavačka županija, Grad Petrinja i POU Hrvatski dom Petrinja.

U programu smotre u kategorijama izvorne puhačke glazbe te folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova nastupilo 11 malih vokalnih sastava.

Na početku susreta u Zaboku prisutne je pozdravila zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek.

Glazbena družina „Franjo Dugan“ Budinščina predstavljala je pod vodstvom Ivana Povijača Krapinsko-zagorsku županiju u kategoriji izvorne pučke glazbe. Naši pjevači izveli su sljedeće pjesme:

  • Polegala trava detela, narodna iz Hrvatskog zagorja
  • Sosedova Rega dimo dobeži, narodna iz Međimurja
  • Zvira voda, narodna iz Međimurja
  • Kaj se pripetilo, narodna iz Selnica, Međimurje

Prvo mjesto u kategoriji izvorne pučke glazbe pripalo je ženskom vokalnom sastavu “Sloga” iz Bjelovarsko-bilogorske županije, a prvo mjesto u kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova osvojio je ženski vokalni ansambl “Goueriena” iz Zagrebačke županije.

Poslije smotre svi predstavnici družili su se uz domjenak priređen u prostoru škole u Zaboku.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.