Izađite na izbore, izaberite predsjednicu ili predsjednika Hrvatske

U nedjelju 11. siječnja 2015. godine održat će se drugi krug izbora za čelnog čovjeka Republike Hrvatske. Vjerujemo da je čitateljima poznato da u drugom krugu imaju mogućost glas dati Kolindi Grabar-Kitarović ili Ivi Josipoviću. Razlika u glasovima između ovih kandidata bila je u prvom krugu manja od 2%, usprkos mnogim analizama, izlaznim anketama i drugim modelima koji su prognozirali drugačije.

Ovih dana održavaju se i posljednja izravna sučeljavanja, stoga sve mještane i mještanke Općine Budinščina koji imaju pravo glasa, pozivamo da se u nedjelju odazovu na izbore i odluče hoće li Hrvatska dobiti prvu predsjednicu u povijesti Kolindu Grabar-Kitarović, ili će predsjednik idućih pet godina ponovno biti Ivo Josipović.

Suprotno pričama onih koji kažu da „predsjednik ionako nema ovlasti“ ili da „nije važan“, ali zato brže-bolje jure na glasačka mjesta kako bi podržali svoje kandidate, vjerujemo da je mnogima ipak jasno da je uloga predsjednika republike iznimno bitna. Odličan pokazatelj važnosti ovih izbora te zainteresiranosti nacije jest i brojka od gotovo milijun gledatelja koji su jučerašnje sučeljavanje na Novoj TV pratili ispred malih ekrana.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.