Potpisan ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju stare škole u Zajezdi

Općina Budinščina prepoznala je u Programu poticanja lokalnog razvoja ideju za razvoj institucionalnih i izvaninstitucionalnih oblika skrbi za starije i nemoćne osobe. Budući da je objekt stare škole u Zajezdi neiskorišten, a postoji mogućnost njegove rekonstrukcije u dom za starije i nemoćne, Općina je zatražila ponude za izradu projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju zaješkog objekta.

Kao najpovoljnija prihvaćena je ponuda poduzeća JAM-ING d.o.o. iz Zlatara s ponuđenom cijenom od 150.000,00 kuna bez PDV-a. Budući da je Krapinsko-zagorska županija objavila Javni poziv za dodjelu potpore u izradi projektno-tehničke dokumentacije (sukladno Programu poticanja lokalnog razvoja 2014.- 2016.), Općina Budinščina prijavila se na navedeni natječaj.

S obzirom da je projekt ocijenjen prihvatljivim, sklopljen je ugovor s Krapinsko-zagorskom županijom prema kojem županija odobrava Općini Budinščina bespovratna sredstva u iznosu od 51.562,50 kuna za sufinanciranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za projektni prijedlog sanacije, rekonstrukcije, dogradnje i uređenja stare škole Zajezda u dom za starije i nemoćne. Ostatak sredstava za projektnu dokumentaciju osiguran je u Proračunu Općine Budinščina.

Nakon izrade projektne dokumentacije Općina Budinščina se obvezuje prijaviti projektni prijedlog na natječaj programa i fondova Europske unije. Za lokalni razvoj učinak bi bio osiguranje zaposlenosti za određeni broj mladih osoba koje bi ostale živjeti na području Općine te sigurna starost za starije i nemoćne. Vrijedi spomenuti i da je obnova stare škole u Zajezdi jedno od predizbornih obećanja vladajuće koalicije HDZ-HSS, dok je izrada projektno-tehničke dokumentacije prvi korak prema ispunjenju istog.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.