Mažoretkinjama bronca na Prvenstvu Hrvatske

Naše mažoretkinje nastupile su 21. lipnja u Opatiji na državnom natjecanju. Iz pera njihovih voditelja, evo kako im je bilo:

“Društvo „Naša djeca” Budinščina na čelu sa svojom predsjednicom gospođom Blaženkom Kocman organiziralo je putovanje u Opatiju kako bi naše mažoretkinje prvi puta sudjelovale na Državnom prvenstvu Hrvatske. U veljači ove godine učlanili smo se u HUMT (Hrvatsko udruženje mažoret timova) kako bi djevojke mogle pokazati svoj trud i muku i van granica naše općine i županije.

U Opatiji, 21. lipnja 2015., svečanim mimohodom uz pratnju puhačkih orkestara od središnje plaže Slatina do sportske dvorane Marino Cvetković otvorena su dva velika natjecanja – Europa Grand Prix i Državno prvenstvo mažoretkinja Hrvatske. U svečanom mimohodu sudjelovalo je 15 timova iz Hrvatske (među kojima su bile i naše mažoretkinje) te 10 timova iz inozemstva. Na Državnom prvenstvu natjecale su se naše seniorke (Dorotea Sedlar, Dorotea Tošaj, Klara Mlinarić, Vinka Grđan, Adriana Bručić-Pavuk, Maja Duktaj, Matea Hranić, Natalija Božić, Petra Kocman) pod vodstvom svoje entuzijastične trenerice Petre Kocman u kategoriji tradicionalni štap te osvojile svoje prve brončane medalje i pehar te nas učinile ponosnima. Nakon natjecanja i dodjele medalja prilično hladno vrijeme nije nas spriječilo da se malo opustimo na plaži i okupamo u hladnom moru.

Zahvaljujemo načelniku Radovanu Hercigonji, pekari Pikac d.o.o., g. Mariju Plantaku na odličnom muzičkom mixu, roditeljima i svim aktivnim članovima Društva Naša djeca Budinščina što su nam pomogli u realizaciji ovoga putovanja.”

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.