Malim komunalnim akcijama do čišćeg okoliša

Općina Budinščina realizirala je u posljednja dva mjeseca nekoliko manjih projekata. Ovih je dana u centru Općine Budinščina postavljena INFO ploča. Istu je izradila tvrtka PIRC d.o.o. iz Novog Marofa, a cijena ploče iznosi 12.250,00 kuna s PDV-om. Na ploči su prikazane najvažnije institucije i lokacije koje turistima i prolaznicima olakšavaju snalaženje na velikom području Općine.

DSC00475Nadalje, u sklopu istog projekta postavljene su i tri ploče dobrodošlice. Na pločama su ispisane riječi dobrodošlice, a postavljene su uz državnu cestu D-24 (na ulazu i izlazu iz područja Općine Budinščina) te na županijskoj cesti 2196 (Zlatar – Gornja Batina – Budinščina). Ploče je također izradila tvrtka PIRC d.o.o. iz Novog Marofa, a ukupni trošak izrade i postavljanja iznosi 7.875,00 kuna s PDV-om.

DSC00474Općina Budinščina također je pristupila nabavi deset koševa za smeće. Koševi su postavljeni u centru Budinščine, a nabavljeni su od tvrtke „URBANA OPREMA“ iz Rijeke po cijeni od 1.225,00 kuna s PDV-om po košu. S obzirom da je koševe već nakon nekoliko dana trebalo prazniti, načelnik Radovan Hercigonja smatra da je ovo bila dobra investicija: „Zadovoljan sam što smo i na taj način doprinijeli uređenju mjesta i očuvanju prirode, a pozitivno smo utjecali i na ekološku svijest mještana.“

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.