Općini Budinščina odobrena sredstva za modernizaciju pristupne ceste Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancirat će rekonstrukciju i modernizaciju pristupne ceste koja vodi prema Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Budinščini. Rezultati su to nedavnog natječaja na koji je Općina Budinščina, uz modernizaciju pristupne ceste, prijavila i projekte rekonstrukcije javne rasvjete u centru Budinščine te asfaltiranja nerazvrstanih puteva na području Općine, no za koje nije dobila sredstva.

Od ukupno 32 jedinice lokalne samouprave koje su prijavile projekte, s područja KZŽ sredstva za svoje projekte dobilo je svega 5 JLS-a, među kojima i Budinščina. Ovo je druga uzastopna godina u kojoj Općina Budinščina dobiva sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja ističe da je to rezultat kvalitetnih projekata koji se odrađuju na profesionalnoj razini.

Vrijednost projekta prijeko potrebne modernizacije pristupne ceste iznosi 403.000,00 kn, od čega će Ministarstvo sufinancirati 70%, dok će preostalih 30% u jednakom omjeru sufinancirati Općina Budinščina te KZŽ.

Na konferenciji za novinare Hercigonja nije zaboravio zahvaliti bivšoj ravnateljici škole Darinki Pokos te tajnici škole Dijani Margetić koje su odradile velik dio posla prilikom izrade projektne dokumentacije.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.