Hercigonja: “Zadužili ste našu Općinu na športskom, obrazovnom i kulturnom planu”

Načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja primio je u utorak 7. srpnja u općinskoj vijećnici uspješne učenike i učenice koji polaze (ili su polazili) Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ u Budinščini, mažoretkinje Društva „Naša djeca“ te uspješne športaše.

Učenice Lea Margetić i Petra Gladoić sve su razrede osnovne škole prošle s odličnim uspjehom, a tijekom svojeg školovanja nastupale su i na brojnim natjecanjima iz pojedinih predmeta. Priznanje je dobio i učenik Patrik Sivec Starinec koji je osvajanjem 3. mjesta na Roboligi stekao pravo sudjelovanja na predstojećem Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Kini.

Priznanja su dobile i mažoretkinje Dorotea Sedlar, Dorotea Tošaj, Klara Mlinarić, Vinka Grđan, Adriana Bručić-Pavuk, Maja Duktaj, Matea Hranić, Natalija Božić i Petra Kocman. Podsjetimo, one su 21. lipnja nastupile u Opatiji na državnom natjecanju te su osvojile treće mjesto.

Nadalje, Emanuel Egredžija višestruki je prvak Hrvatske u savate boksu, a svojoj bogatoj riznici medalja i pehara dodao je ove sezone i europsku broncu te zlato s prvenstva Balkana. Priznanje je dobio i njegov kolega po športu Mak Indra Sever, također prvak Hrvatske, no on zbog zauzetosti u morskim radostima nije prisustvovao prijemu.

Hercigonja nije skrivao zadovoljstvo što mu je pripala čast da ugosti one koji od najranije dobi ulažu velike količine truda i odricanja kako bi u iskoristili svoje potencijale: „Iskrene čestitke na postignutim uspjesima te velika hvala što na ovakav način predstavljate i naše mjesto. Općinska vlast će i dalje podupirati našu djecu i mlade, a posebno vas koji svojim trudom i odricanjem možete biti primjer drugima.“

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.