Čak osam prvašića više

Zazivom Duha Svetoga u crkvi sv. Josipa Radnika u Budinščini, učenici OŠ „Vladimir Nazor“ uvedeni su u ponedjeljak 7. rujna 2015. godine u novu školsku godinu. Nakon svete mise, đaci i roditelji, učitelji te djelatnici škole i drugi gosti, okupili su se holu škole. Nekoliko učenika i učenica izvelo je za prvašiće duhovite recitacije, nakon čega je ravnateljica Marija Zozoli učenike i roditelje informirala o novostima poput uvođenja e-imenika koji će roditeljima uvelike olakšati praćenje njihovih školaraca.

Nakon dvije demografski crne godine u kojima smo imali svega 13 (najmanje otkad je škole u Budinščini), odnosno 14 đaka koliko ih je prvi razred brojio prošle godine, ova je godina ipak bolja. Dvadeset i dvoje učenika i učenica pod budnim okom roditelja i učiteljice Monike Ban sjelo je po prvi put u đačke klupe. Iako je to daleko od nekadašnjih brojki kad je školu redovito upisivalo 40-50 đaka, ohrabruje i najmanji pomak u pozitivnom demografskom smjeru.

Načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja također je učenicima zaželio uspješnu školsku godinu te smatra da i Općina Budinščina putem sve kvalitetnije demografske politike (sufinanciranje udžbenika i prijevoza učenika, novčane potpore i pomoći za svako novorođeno dijete, stipendije, ulaganje u infrastrukturu škole i dr.) zasigurno pridonosi boljim demografskim brojkama. Kao i prethodnih godina, prvašićima je uime Općine Budinščina podijelio prigodne poklone.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.