Postavljene nove autobusne nadstrešnice

U ovoj godini nastavljen je program opremanja autobusnih stajališta postavljanjem nadstrešnica. Najprije je načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja s predsjednicima Vijeća mjesnih odbora obišao teren, utvrdio detalje potrebnih radova i riješio imovinsko-pravne odnose. Nakon toga je Općina Budinščina naručila gradnju betonskih podloga za nadstrešnice i uređenje kontaktnih površina. U prvoj fazi izgrađeno je i opremljeno 12 autobusnih nadstrešnica koje su postavljene na sljedećim lokacijama: Budinščina – 1 komad (kod Vnučeca), Pece ( uz D-24) – 1 komad, Zajezda – (uz županijsku cestu 2131) – 3 komada, Krapinica – (uz nerazvrstanu cestu K-7) -1 komad, Grtovec (uz županijsku cestu 2130 i nerazvrstanu cestu G-9) 2 komada, Sveti Križ/Pažurovec – 3 komada i Pomperovec – 1 komad.

Nakon pozitivnih reakcija građana, a posebno onih najmlađih koji koriste autobusne nadstrešnice pristupilo se drugoj fazi pa je naručeno još pet autobusnih nadstrešnica koje su postavljene na sljedećim lokacijama: Budinščina (Čuklji), Prepuštovec (Delići-Horvatići), Krapinica (gmajne), Topličica (kod raskrižja) i Gotalovec (kod društvenog doma). Nadstrešnice su nabavljene od tvrtke „KOVA„ iz Velike Gorice za 71.875,00 kuna s PDV-om, što je bilo jeftinije u odnosu na prvu nabavu, zbog čega su iste i nabavljene od drugog dobavljača. Nabavu je sufinanciralo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sa 40.000,00 kuna koje je prepoznalo važnost ovog projekta i pozitivno ocijenilo prijavu kojom se Općina Budinščina prijavila na natječaj.

Za nadstrešnice je tvrtka „Svrtan j.“ iz Budinščine odradila poslove iskopa zemljišta, nasipavanja materijala, izradu betonskih ploča i uređenja kontaktnih površina. Ukupna cijena ovih radova iznosila je 65.328,13 kuna s PDV-om. U sklopu posla pristupilo se i ugradnji rubnjaka u ukupnoj dužini od 64 m na autobusna ugibališta u naselju Krapinica, Gotalovec i Prepuštovec, što je iznosilo 8.800,00 kuna s PDV-om. Ove je radove izvršila tvrtka „M.S. Milengrad“.

Prema riječima načelnika Radovana Hercigonje, Općina Budinščina završila je ovaj projekt, a ukoliko se pokaže potreba za postavljanjem nadstrešnica na još nekoj lokaciji, Općina će to realizirati u interesu korisnika. Hercigonja zadovoljno ističe da je Općina Budinščina prva u KZŽ koja je svim svojim školarcima omogućila da u primjerenim uvjetima čekaju odlazak u školu.

 

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.