Zaslugom mještana uređen odvodni kanal u Krapinici

Na inicijativu Vijeća mjesnog odbora Krapinica i mještana, u okviru općinskog programa održavanja komunalne infrastrukture, u naselju Krapinica (LC 22024-Ožegi/Novoselec) uređen je odvodni kanal u dužini od 84 metra.

Uređenje je izvedeno čišćenjem kanala, polaganjem betonskih cijevi 0.40, gradnjom šahtova i zatrpavanjem istih zemljom. Materijal za izgradnju šahtova osigurala je Općina Budinščina iz svog proračuna, dok su radove na izgradnji šahtova izveli sami mještani. Radove na polaganju i zatrpavanju cijevi izvela je tvrtka Transporti Duktaj iz Budinščine.

Troškovi uređenja odvodnog kanala iznose 12.252,60 kuna, a odnose se na građevinski materijal (izgradnja šahtova) –  2.592,60 kuna s PDV-om – i nabavu, polaganje i zatrpavanje cijevi – 9.660,00 kuna s PDV-om. Po završetku uređenja odvodnje ista je preuzeta od strane naručitelja i izvoditelja radova.

„Uređenjem kanala za odvodnju oborinskih voda rješava se problem njihove kontrole, posebice kad su vremenski uvjeti s većim količinama oborina. Ovakve akcije mještana su hvalevrijedne i zato se zahvaljujem svim mještanima koji su učestvovali u ovoj akciji i pokazali da znaju cijeniti vrijednost suradnje“, rekao je načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.