Svečanom sjednicom proslavljen Dan Općine

U nedjelju 1. svibnja 2016. godine u sklopu proslave Međunarodnog praznika rada i blagdana sv. Josipa, zaštitnika Općine Budinščina, održana je u Domu kulture u Budinščini svečana sjednica. Sjednici koja je započela u 13.00 sati prethodila je sveta misa slavljena u crkvi sv. Josipa Radnika u Budinščini.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća prisustvovali su uz domaćeg načelnika Radovana Hercigonju, zamjenika Dragutina Dugana te predsjednicu Općinskog vijeća Dijanu Margetić i posebni izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera saborski zastupnik Žarko Tušek, zamjenica župana KZŽ za društvene djelatnosti Jasna Petek, brojni načelnici i gradonačelnici te drugi gosti.

Pozdravnu riječ uputila je predsjednica Općinskog vijeća Dijana Margetić, nakon čega se načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja osvrnuo na rad općine kroz proteklih 12 mjeseci te na planove u narednom razdoblju. Govornici su se ponajviše osvrtali na trenutne političke struje koje žele svom silom napraviti državni preustroj ukidanjem ili značajnim smanjivanjem broja općina, ukidanjem županija i drugim reformama, iako treba svega nekoliko minuta da se na internetu sazna da su najbogatije, najrazvijenije i najuspješnije europske države (poput Danske, Švicarske i drugih) ili regije (poput Južnog Tirola) mahom raspoređene na kantone, komune, regije i slično, zatim na mnoštvo općina, no uz daleko kvalitetniju i pravedniju fiskalnu politiku upravo u odnosu na jedinice lokalne samouprave.

U sklopu sjednice održan je i kulturno umjetnički program na kojem su sudjelovali članovi Glazbene družine „Franjo Dugan“ iz Budinščine i učenici iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Budinščina, dok je posebne ovacije za svoju izvedbu dobio „mali genijalac“ (kako su ga nazvali voditelji) Noa Lihtar.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.