UDVDR RH u Budinščini realizirao humanitarne projekte

Odjel za humanitarnu djelatnost UDVDR RH realizirao je u srijedu 8. veljače 2016. godine u osnovnoj školi u Budinščini projekte „Otvaranje informatičkog centra za opismenjavanje hrvatskih branitelja“ „Kulturno – čitalački centar“ i „Pomozimo djeci hrvatskih branitelja i unučadi predškolske dobi“

Program je započeo u 11.00 pozdravnim riječima načelnika Općine Budinščina Radovana Hercigonje, predsjednika Podružnice KZŽ Stjepana Pavliše, ravnateljice Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Budinščina Marije Zozoli te zamjenika župana KZŽ Anđelka Ferek-Jambreka.

Nakon pozdravnih govora, prigodni program izveli su učenici škole, nakon čega je Pročelnica Odjela za humanitarnu djelatnost gđa Dubravka Kutleša Herljević otvorila informatički centar za hrvatske branitelje i njihove obitelji te je uručila stolna računala potrebna za opismenjavanje polaznika centra.

Nadalje, gđa Kutleša Herljević uručila je donaciju knjiga OŠ „Vladimir Nazor“ za njihovu knjižnicu – 160 knjiga po projektu „Kulturno-čitalački centar“ te je polaznicima prvog razreda podijelila poklone koji su prilagođeni dobi djece. Poklone su dobili i polaznici vrtića „Bubamarac“ Budinščina i to po projektu „Pomozimo djeci hrvatskih branitelja i unučadi predškolske dobi“.

U sklopu programa održan je i kviz za školarce, a oni koji su pokazali najbolje znanje o Domovinskom ratu dobili su prigodne nagrade.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.