U Budinščini potpisani ugovori za 12 stipendija

U ponedjeljak 06. ožujka 2017. godine u prostorijama Općine Budinščina potpisani su ugovori o stipendiranju učenika i studenata (za školsku/akademsku 2016./2017. godinu) koji su ispunili potrebne uvjete za dodjelu stipendija. Ukupno je potpisano 12 ugovora i to 7 ugovora za dodjelu učeničkih stipendija (tri stipendije za nadarene učenike i 4 stipendije prema socijalnom kriteriju ) i 5 studentskih stipendija za nadarene studente, dok zahtjeva za dodjelu studentskih stipendija prema socijalnom kriteriju ove godine nije bilo. Stipendije će biti isplaćene nakon potpisivanja ugovora – za učenike po 300,00 kuna mjesečno, a za studente 500,00 kuna mjesečno. Za podmirenje ugovornih obveza Općina Budinščina osigurala je u proračunu sredstva u iznosu od 56.000,00 kuna.

Načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja naglasio je da Općina ulaže znatna sredstva u obrazovanje što dakako uključuje i stipendiste (čiji se broj iz godine u godinu povećava). No, Hercigonja je izrazio i žaljenje što općina nije u mogućnosti stipendirati i veći broj učenika i studenata te je iznio podatak da je u predkrizno doba (2007-2008. godine) Općina Budinščina imala proračun u iznosu od oko 7 milijuna kuna, dok je danas taj iznos dvostruko manji.

Uime roditelja prisutnima se obratila Nevenka Margetić koja je istaknula da su neovisno o socioekonomskom statusu sredstva za školovanje svima jednako potrebna, dok su predsjednica Općinskog vijeća Dijana Margetić te zamjenik načelnika Dragutin Dugan također istaknuli želju da mladi ostanu živjeti i raditi u Hrvatskoj, napose u Zagorju.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.