Koncertom završen „Naš Vuzem“ 2017.

U nedjelju 23. travnja 2017. u prepunoj dvorani Doma kulture u Budinščini nastupima najmlađih završili smo ovogodišnje obilježavanje vuzmenih običaja u našoj Općini.

Organizatori ove priredbe bili su Društvo „Naša djeca“ Budinščina i KUD „Franjo Dugan“, a pokrovitelj općina Budinščina.

Učenici OŠ Vladimir Nazor predstavili su nam se kratkim igrokazom o uskrsnom medi  pod vodstvom učiteljice Monike Ban, tamburaši sedmog razreda pod vodstvom učitelja Ivana Povijača predstavili su se sa dvije skladbe.

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda pripremili su za ovu prigodu igrokaz „Leptir i rožica“. Recitaciju „Kako dolazi proljeće” recitirala nam je Nikolina Markov, pjesmicu „Pisanica“ recitirala je Marija Svetec, a pjesmicu „Protuletje“ kazivao je Zlatko Sremec. Za ovaj nastup njih su pripremale gđa  Biserka Dinjar i gđa Željka Brežnjak.

Uživanje u ugodnim zvucima flaute omogućila nam je Lucija Svrtan, svestrana i odlična učenica šestog razreda OŠ Vladimir Nazor i istovremeno učenica četvrtog razreda Osnovne glazbene škole u Novom Marofu.

U glazbenom dijelu programa predstavili su nam se članovi mlađe i starije skupine Vedrih nota pod vodstvom gđe Irene Kušec Kovinčić. Dječji zbor djeluje kao jedna od sekcija KUD-a  „Konjščina“.

Na samom kraju programa nastupile su nama uvijek vesele i vedre naše mažoretkinje. Dječji sastav mažoretkinja predstavio nam se Pačjim plesom.

Načelnik općine Budinščina g. Radovan Hercigonja uručio je organizatorima i voditeljima zahvalnice za sudjelovanje na ovogodišnjoj manifestaciji “ Naš Vuzem 2017.“

Vjerujemo da su posjetitelji uživali u nastupima najmlađih. Sretni smo što smo se okupili u ovako lijepom broju i omogućili odraslima da ugodno provedu jedno nedjeljno poslijepodne, a djeci dali priliku da pokažu rezultate svojeg rada, njihovih voditelja i naravno roditelja koji ih u tome podržavaju.

Da ovako raznolik program postane lijepa uskrsna priča kao i uvijek pobrinula se gđa Biserka Pučak. Kroz program nas je vodila naša stalna suradnica i voditeljica Elvira Vertuš.

U ime organizatora hvala svima koji na bilo koji način podržavaju aktivnosti DND-a Budinščina i KUD-a „Franjo Dugan“!

 

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.