Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Budinščina

U srijedu 21. lipnja 2017. godine, u prostorijama Općine Budinščina održana je konstituirajuća sjednica novog saziva Općinskog vijeća Općine Budinščina.

Po ovlaštenju ministra uprave sjednicu je otvorila voditeljica Ureda državne uprave u Krapinsko- zagorskoj županiji Ivanka Stanković. Izabrano Mandatno povjerenstvo utvrdilo je valjanost mandata izabranih vijećnika i to:

-8 vijećnika iz redova HDZ-a : Anita Bručić-Matic, Josip Ferenđa, Blaženka Kocman, Dijana Margetić, Vjekoslav Prepolec, Štefica Sremec, Zdravko Šantak i Jasminka Šargač,

-3 vijećnika iz redova HNS i SDP: Damir Fridelj, Vlado Vertuš i Vesna Svrtan,

-1 vijećnik iz redova HSS-a: Nikola Fulir,

-1 vijećnik iz redova Narodne stranke- Reformisti: Denis Sambolić.

Mandat načelnika Radovana Hercigonje (HDZ) i njegovog zamjenika Dragutina Dugana (HSS) po sili zakona ide u mirovanje, pa je umjesto Radovana Hercigonje u vijeće ušao Zdravko Šantak (HDZ), a umjesto Dragutina Dugana u vijeće je ušao Nikola Fulir (HSS).

Za predsjednicu Općinskog vijeća izabrana je Dijana Margetić iz redova HDZ-a, a za potpredsjednika Vijeća izabran je Denis Sambolić iz redova Narodne stranke- Reformisti.

Na kraju sjednice predsjednica Vijeća Dijana Margetić se zahvalila na povjerenju. Pozvala je sve izabrane vijećnike na komunikaciju i razum jer jedan čovjek ne može sve, a svi zajedno mogu puno više za dobrobit naših mještanki i mještana.

Načelnik Radovan Hercigonja uputio je čestitke predsjednici i potpredsjedniku Općinskog vijeća te svim izabranim članovima Općinskog vijeća. Osvrnuo se na provedene izbore te se zahvalio protukandidatima na fer kampanji. Potom se zahvalio svima koji su mu dali podršku na lokalnim izborima te se obvezao da će ostvariti svoj predizborni program Budinščinu sretnih ljudi.

Vijećnik Damir Fridelj je ispred HNS-a i SDP-a čestitao svim izabranima. Istaknuo je da su izbori bili korektni i fer. Također je naglasio da odmah treba početi raditi te je zatražio da se pripremi presjek aktivnosti da se novoizabrani vijećnici mogu uključiti u rad Vijeća i da mogu pratiti rad Općinskog načelnika i njegovog zamjenika.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.