Asfaltirano 2878 metara nerazvrstanih cesta na području Općine Budinščina

U lipnju 2017. godine završeni su radovi na asfaltiranju nerazvrstanih cesta na području Općine Budinščina te je 29. 06. 2017. godine u nazočnosti naručitelja radova, izvoditelja radova i nadzornog inženjera izvršena primopredaja istih. Radovi su obuhvaćali sanaciju-modernizaciju nerazvrstanih cesta i ostalih prometnih površina na području Općine Budinščina, i to u naseljima Gotalovec, Grtovec, Sveti Križ, Krapinica, Budinščina, Zajezda i Pece. U sklopu projekta asfaltiranja ukupno je asfaltirano 2878 metara nerazvrstanih cesta i 165 m2 parkirališnog prostora (ispred društvenog doma u naselju Pece.)

Radove na asfaltiranju izvela je tvrtka COLAS iz Varaždina. Ukupna vrijednost radova iznosi 855.147,73 kune bez PDV-a, dok s PDV-om iznosi 1.068.934,13 kuna. Nadzor nad izvedenim radovima obavljala je tvrtka JAM- ING iz Zlatara čiji trošak iznosi 49.925,00 kuna, a financijska sredstva za realizaciju projekta osigurana su iz dva izvora. Sukladno prijavljenom projektu, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je potporu u iznosu od 850.000,00 kuna, dok je ostatak financiran iz Proračuna Općine Budinščina.

„Ovim kapitalnim projektom, cilj nam je bio da podignemo kvalitetu života naših mještana na jednu višu razinu. Sve što je bilo u planu i što smo ljudima obećali, na zadovoljstvo svih nas, a najviše stanovnika naselja gdje je asfaltiranje izvedeno, realizirano je. Kako smo radili do sada, tako ćemo i nastaviti, ako ne i efikasnije!“, rekao je načelnik Radovan Hercigonja.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.