Uz manifestaciju održan i Prigorsko – zagorski sejem

Posljednjeg vikenda u srpnju, održana je manifestacija ”Tak se negda pri nami delale”. Program je započeo u petak 28.07. nastupom grupe „Zagorski Mušketiri“, a subota je i ove godine bila rezervirana za sportska druženja („Dan za sport”). Manifestacija iz godine u godinu okuplja sve veći broj posjetitelja i samih sudionika, o čemu svjedoči ovogodišnja brojka od više od 300 izvođača i izlagača!

U nedjelju 30. 07. između 14 i 18 sati u Topličici (Bočkajevo dvorišče, Ljubina hiža, livada Spašnik, Vikin trnac, Dunina hiža) uprizoreni su stari običaji te održane radionice za djecu, a uz “Gotale” predstavili su se KUD „Belec”, KUD ”Meteor”, Udruga ”Prigorčica”, Udruga žena ”Cvijet”, DND Budinščina, DND Hrašćina, Etno udruga ”Greben”, Ivica i Jožica, Udruga ”Coprnjaki i coprnice“, Dječji zbor ”Vedre note”, Udruga ”Hajdina” i Hajdina bend, Izrada drvenih igračaka ”Majdak”, Darko Židak i obitelj, Udruga ”Svibovečki Zvon”, Udruga građana ”Margareta“, Etno udruga ”Zvirek” i jahanje za djecu.

U sklopu manifestacije održan je 8. Prigorsko-zagorski sejem koji je okupio predstavnike malog i srednjeg poduzetništva s područja LAG-a PRIZAG uz domaće izlagača i predavanje o mogućnostima sufinanciranja iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020., s naglaskom na Podmjere 6.1, 6.2, 6.3 te 4.1 i 4.2. Predavanje je održao konzultant Tihomir Jajić iz konzultantske kuće Jajić-Consulting d.o.o.

Kulturno-umjetnički program započeo je u 18 sati u centru Gotalovca, a nastupili su ŽVS ”Kušleci”, GD ”Franjo Dugan” uz Zbor mladih ”Beata”, KUD ”Rogoznica” (Slovenija), KUD ”I. G. Kovačić” (Slavonija), Folklorna sekcija ”Kraluši”( Baranja), KUD ”Delovi” (Podravina), KUD ”Rudar” ( Podravina) i najmlađi Gotali. Program su vodili Romana Sedak i Juraj Galina, a manifestaciju su posjetili i župan KZŽ Željko Kolar, domaći načelnik Radovan Hercigonja, ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek i dr.

 

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.