Predstavljen Program zimske službe na nerazvrstanim cestama za razdoblje 2017/2018.

U Općini Budinščina 15.11.2017. godine predstavljen je Program zimske službe na nerazvrstanim cestama na području Općine Budinšćina u zimskom razdoblju 2017/2018. godine.

Tim povodom, načelnik Radovan Hercigonja istaknuo je da vrijeme trajanja zimske službe za područje Općine Budinščina počinje s danom 15.11.2017. i traje do 31.03.2018. godine. Naglasio je potrebu da zimska služba bude pravovremena i efikasna radi čega je u pripremnom razdoblju izrađen Izvedbeni program kojim je definirana organizacijska shema ustroja zimske službe, mjesto pripravnosti, nadležnost i odgovornost izvođača radova te su utvrđene dvije razine prednosti u čišćenju, raspored mehanizacije, opreme, materijala i radne snage, stupnjevi pripravnosti, potreba vođenja evidencije rada te informiranja o stanju prohodnosti nerazvrstanih cesta.

Također je naglasio da na području Općine Budinščina ukupna dužina nerazvrstanih cesta iznosi 68 kilometara i iste se održavaju u zimskoj službi, a prioritet u održavanju imaju ceste koje se koriste u prijevozu učenika osnovne i srednjih škola, ceste koje koriste tvrtke i OPG-ovi za obavljanje gospodarske djelatnosti, autobusna stajališta i ugibališta, zatim pristupne ceste osnovnoj školi, zdravstvenoj ambulanti i općinskoj upravi, grobljima i sakralnim objektima. Istaknuta je obveza izvođača zimske službe da redovno izvještava načelnika o stanju prometnica te o eventualnim izvanrednim događajima u svrhu dogovora o postupanju u tim situacijama i objave o tim događajima na službenoj stranici Općine.

Predstavljanju Programa prisustvovao je Darko Duktaj, direktor tvrtke TRANSPORTI DUKTAJ d.o.o. iz Budinščine 22, koji će temeljem Ugovora za obavljanje komunalnih djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta u zimskim uvjetima obavljati radove zimske službe u zimi 2017/2018. godine.

Općinski načelnik Radovan Hercigonja poziva sudionike u realizaciji Programa zimske službe na kooperativnost, ističe da će se u obavljanju zimske službe poštivati utvrđene razine prednosti, a posebno apelira na sudionike u prometu da koriste adekvatnu opremu za vrijeme zimskih uvjeta radi vlastite sigurnosti te sigurnosti ostalih sudionika u prometu.

Program možete preuzeti ovdje.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.