Kapitalni projekti ovisit će i o agilnosti agencija zaduženih za EU fondove

Vodstvo Općine Budinščina organiziralo je u srijedu 27. prosinca prigodni domjenak na kojem su se povodom završetka godine okupili općinski vijećnici, općinski djelatnici, predsjednici i članovi mjesnih odbora, predsjednici udruga, gospodarstvenici te drugi gosti.

Načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja u pozdravnoj riječi osvrnuo se na 2017. godinu u kojoj je osvojio novi mandat čelnika Općine: „Zahvaljujem svima koji me podržali na posljednjim izborima. Mislim da je prošli mandat bio uspješan te ćemo shodno svojim sposobnostima i mogućnostima sve napraviti da i ovaj bude takav. Nismo nažalost uspjeli kroz 2017. godinu ostvariti sve što smo zacrtali, no ovdje se primarno radi o kapitalnim projektima koji su vezani uz sredstva iz EU fondova. Ovdje su nažalost zakazale službe koje su bile zadužene za provedbu tih mjera, dok su s druge strane jedinice lokalne samouprave odradile svoj posao. Sve projekte koje smo planirali iz našeg proračuna smo i ostvarili, kao što su različite komunalne djelatnosti, cestovna i druga infrastruktura, stipendije, socijalni programi, udruge, itd. Ukratko, i ovogodišnji proračun bio je prije svega realan, razvojan i socijalno osjetljiv.”

Hercigonja se osvrnuo i na iduću, 2018. godinu: „Upravo smo održali Sjednicu Općinskog vijeća na kojoj smo izglasali proračun za iduću godinu. U taj proračun utkani su veliki projekti poput asfaltiranja dionice od državne ceste D24 do groblja u Gotalovcu, zatim projekt izrade trga u Budinščini, uređenje tržnice i parkirališta u centru Budinšćine, uređenje parkirališta na groblju u Svetom Križu, asfaltiranje novih dionica i drugi projekti. Treba napomenuti da su mnogi od tih kapitalnih projekata izravno vezani uz EU fondove, odnosno sama realizacija ovisi o brojnim vanjskim faktorima na koje nemamo izravan utjecaj.“

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.