U planu rekonstrukcija Vatrogasnog doma u Budinščini

U subotu 3. ožujka s početkom u 19.00 sati, u prostorijama Vatrogasnog doma u Budinščini održana je godišnja Izvještajna skupština DVD-a Budinščina. Uz članove vatrogasnog društva, Skupštini su nazočili i župnik Župe Zajezda vlč. Andrija Jambreuš, načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja te član zapovjedništva Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Velimir Babić.

Predsjednik DVD-a Budinščina Mladen Ban prisutne je informirao o aktivnostima kroz 2017. godinu te planovima za naredno razdoblje. DVD Budinščina prošle godine nabavilo je donacijom Općine Budinščina novo kombi vozilo, članovi DVD-a Budinščina sudjelovali su na vatrogasnim takmičenjima, sudjelovali su na hodočašću u Mariji Bistrici, nabavljena je dodatna vatrogasna oprema, članovi vatrogasne mladeži sudjelovali u kampu u Fažani te se redovito školuju novi vatrogasci. Kao jedan od prioriteta Ban je naveo uređenje i proširenje Vatrogasnog doma u Budinščini i to u suradnji s Općinom Budinščina kao financijskom i logističkom potporom.

O aktivnostima je podrobnije izvijestio zapovjednik Ivica Pažur, posebno se osvrnuvši na kamp u Fažani te na rezultate na različitim vatrogasnim natjecanjima. Pažur je spomenuo i da su u protekloj godini članovi DVD-a Budinščina izašli na 13 intervencija što se tiče požara, a bilo je i drugih intervencija kao što su micanje drveća s prometnica i slično.

Iz financijskog izvješća Tomislava Rička primjetno je kako se tijekom prošle godine racionalno upravljalo dostupnim sredstvima. Sredstva su utrošena na novu vatrogasnu opremu, školovanje članova DVD-a, zatim na tekuće troškove poput plina, struje, telefona, goriva za vatrogasno vozilo, kao i za tehnički pregled i registraciju istog, dok su se sredstva utrošila i na kamp mladeži u Fažani, osiguranje i liječničke preglede vatrogasaca i sl.

Tajnik Dražen Hranić izvijestio je o rebalansu programa za naredne tri godine kod čega je također glavni fokus u rekonstrukciji Vatrogasnog doma, dok se ostale aktivnosti uglavnom ne razlikuju od dosadašnjih.

Nakon tih izvješća, prisutnima su se obratili vlč. Jambreuš te načelnik Hercigonja koji je izrazio zadovoljstvo odličnom suradnjom s DVD-om te obećao punu financijsku i logističku potporu u rekonstrukciji Vatrogasnog doma. Također je pohvalio vodstvo DVD-a na dugoročnom planiranju što su uostalom obvezni i zakonski. Aktivnosti naših vatrogasaca pohvalio je i Velimir Babić.

Skupštinu je zatvorio voditelj i blagajnik DVD-a Nikola Fulir, a po završetku iste održan je prigodni domjenak.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.