U Budinščini održana završnica natječaja „Razglednica moga mjesta – škljocni za sjećanje“

U Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Budinščina održana je u petak 27. travnja 2018. godine svečana dodjela nagrada i završnica foto natječaja „Razglednica moga mjesta – škljocni za sjećanje.“

Učenici su trebali fotografirati neki detalj svoga mjesta iz kojeg se može prepoznati to mjesto. Cilj projekta bio je približavanje učenicima umjetnost fotografiranja i razvijanje ljubavi i ponosa prema zavičaju (mjestu/gradu) u kojem žive, čuvanje od zaborava kulturno-povijesni identitet mjesta.

Cilj natječaja bila je i popularizacija razglednica, tj. vraćanje „u život“ navike slanja razglednica. Uz kreativan i zabavan rad učenika, razglednice iz čitave Lijepe naše ujedno mogu poslužiti kao edukativan, uporabni i turistički materijal. Sudjelovati su mogli učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola Republike Hrvatske je te svaki učenik mogao sudjelovati s najviše 2 originalne fotografije iz svog mjesta.

Povjerenstvo u sastavu Suzana Ramić (učiteljica razredne nastave i predsjednica), Branko Bručić (umjetnički fotograf, član) te Damir Vnučec (fotograf i vlasnik Foto-video studija Media 32, član) sastalo se 23. travnja 2018. godine u prostorijama škole te je odabralo najbolje fotografije.

Na natječaj su pristigle ukupno 162 razglednice poslane putem aplikacije epostacard. Kriteriji odabira bili su prepoznatljivost motiva-detalj mjesta iz kojeg će se prepoznati to mjesto, tehnička izvedba, ljepota kadra, dinamičnost i umjetnički dojam. Vođeni tim kriterijima odabrane su tri nagrađene razglednice i 15 pohvaljenih razglednica koje su izložene u holu škole.

Nagrađene razglednice snimili su sljedeći učenici:

  1. nagrada – Ema Babić, 8.c – OŠ Fran Krste Frankopana Osijek, mentor Dalibor Koprivnjak
  2. nagrada – Blaž Stužić, 8.b – OŠ Ante Kovačića Zlatar, mentor Denis Vincek
  3. nagrada – Emili Sabol, 5.b – OŠ Jože Horvata Kotoriba, mentorica Danijela Sabol

Popis učenika te njihovih mentora čije su razglednice pohvaljene možete pogledati u PDF dokumentu na ovoj poveznici.

Nagrade za učenike bile su:

  • I. nagrada – 50 komada razglednica s prvonagrađenom učeničkom fotografijom i 50 poštanskih maraka,
  • II. nagrada – 30 komada razglednica s drugonagrađenom učeničkom fotografijom i 30 poštanskih maraka,
  • III. nagrada – 20 komada razglednica s trećenagrađenom učeničkom fotografijom i 20 poštanskih maraka.

Završnici su uz ravnateljicu OŠ Vladimir Nazor Budinščina Mariju Zozoli nazočili i članovi gore navedenog Povjerenstva, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu KZŽ Ivan Lamot, načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja, predsjednica Općinskog vijeća Općine Budinščina Dijana Margetić i drugi gosti. Natječaj su sponzorirali Općina Budinščina i Hrvatska pošta.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.