15 godina Društva „Naša djeca“ Budinščina

U nedjelju 29. travnja 2018. godine, Društvo „Naša djeca“ Budinščina proslavilo je 15 godina rada. Bilo je to 15 izrazito aktivnih godina, o čemu svjedoči i izložba fotografija „Naših petnaest godina”.

Predsjednica DND-a Blaženka Kocman u svojem izlaganju osvrnula se na rad Društva te na njegove početke: „Sa željom da se poboljša kvaliteta života djece u našoj sredini, 2003. godine na inicijativu nekolicine entuzijasta, a posebno gđe Biserke Fridelj osnovano je DND Budinščina. Gđa Fridelj ujedno je bila i prva predsjednica DND-a Budinščina. DND Budinščina je udruga roditelja i prijatelja djece koja za opću korist promiče i vodi akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece. Možemo se pohvaliti da su nam sve aktivnosti bile organizirane pod stručnim vodstvom dobrih ljudi koji to odrađuju volonterski.“

DND Budinščina djeluje u partnerstvu s Općinom Budinščina koja je prepoznala vrijednost njihovih programa i pomaže im u realizaciji istih. Surađuju i s Osnovnom školom Vladimir Nazor u Budinščini (korisnici su sportske dvorane i sportskih terena bez plaćanja naknade). Surađuju i sa COO Zajezda, a tijekom održavanja radionica i igraonica stvara se veća međusobna povezanost djece uključene u program, stvara se pozitivna i poticajna klima i razvija kreativnost djece. U radu surađuju i s drugim udrugama koje djeluju na području Općine.

DND organizira nastupe svojih mažoretkinja te ugošćuju mažoret-timove iz drugih sredina. Od 2015. godine mažoretkinje su uključene u HUMT (Hrvatsko udruženje mažoret timova) čime su im se otvorila vrata za sudjelovanje na regionalnim, državnim pa i međunarodnim natjecanjima.

„Provođenjem programa pokušavamo doprinijeti senzibilizaciji lokalne sredine za volonterski rad s djecom i za djecu izvan obaveznih školskih aktivnosti. Nadamo se i očekujemo uključivanje još većeg broja volontera u rad s djecom. Također želimo motivirati djecu na kvalitetnu organizaciju života u ruralnim sredinama i te ih motivirati za kasniji ostanak i život u ruralnim sredinama. Hvala vama dragi roditelji koji ste prepoznali vrijednost programa i uključili djecu u aktivnosti Društva, a na kraju hvala svima koji ste u ovih 15 godina na bilo koji način omogućili i pomogli realizaciji programa DND-a Budinščina.“ rekla je Kocman.

U sklopu proslave učenice OŠ Vladimir Nazor Budinščina odradile su igrokaz „Licitarsko srce“ s kojim su sudjelovale na natjecanju „Čitajmo naglas zaboravljene knjige“ u Zagrebu, a nakon toga su učenicima koji su se istaknuli na literarnom natječaju „Kak je lijepe diete biti“ podijeljene pohvalnice te najboljima i nagrade.

Po završetku ovog dijela programa, Blaženka Kocman podijelila je zahvalnice svima koji su se kroz 15 godina istaknuli u radu Društva „Naša djeca“ Budinščina, nakon čega su se svi zajedno uz defile mažoretkinja u pratnji limene glazbe Sv. Martin iz Brezničkog Huma uputili prema šatoru pored nogometnog igrališta, gdje su mažoretkinje izvele svoj program.

 

 

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.