Započinje asfaltiranje ceste prema groblju u Gotalovcu

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave, u prostorijama Općine Budinščina u srijedu 01.08.2018. godine potpisan je Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji građevine infrastrukturne namjene, prometnog sustava cestovnog prometa – nerazvrstane ceste od državne ceste D-24 do groblja Gotalovec u vrijednosti od 2.124.421,25 kuna ( iznos s PDV-om). Ugovor su potpisali Općinski načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja i direktor tvrtke GRAĐPROM d.o.o. iz Komina, Damir Tuković, koja je izvođač radova na projektu.

Uz ugovor s izvođačem radova, zaključen je i Ugovor za poslove stručnog nadzora nad izvođenjem radova, kojeg je načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja zaključio s direktorom tvrtke JAM-ING d.o.o. iz Zlatara, Ivanom Jambrekovićem, koji je i nadzorni inženjer na gradilištu.

Nakon sklapanja ovih Ugovora, u roku od pet dana slijedi uvođenje izvođača radova u posao te otvaranje građevinskog dnevnika. Ugovoreni rok izvođenja radova je 89 dana od dana uvođenja u posao te se sukladno dinamičkom planu radova očekuje završetak radova krajem listopada ove godine. Ovim projektom rekonstrukcije nerazvrstane ceste uredit će se prometnica u duljini od 1380 metara, širine kolnika 3 metra, uz obostrane bankine širine 0,50 metara, uredit će se prijelaz preko željezničke pruge, izgraditi novi most preko rijeke Krapine te izmjestiti dio postojeće instalacije TK kabela u novi koridor. Radovi će se izvoditi na dijelu k.o. Hraščinski Kraljevec i to od državne ceste D-24 do mosta preko rijeke Krapine, te na dijelu ceste u k.o. Gotalovec od mosta do groblja Gotalovec.

Ovime u provedbu kreće projekt kojeg je Općina Budinščina kandidirala za sredstva iz Programa ruralnog razvoja kojeg provodi Ministarstvo poljoprivrede. Temeljem Ugovora o financiranju zaključenog s Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u okviru mjere 07. „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020. u okviru operacije 7.2.2. „Ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta“ za provedbu projekta odobrena su sredstva potpore do najvišeg iznosa od 2.339.702,25 kuna.

Općinski načelnik Radovan Hercigonja ističe zadovoljstvo što su uspješno odrađeni svi poslovi koji su prethodili ovom činu potpisivanja Ugovora, a odnose se na izradu projektne dokumentacije, dobivanje građevinske dozvole, sve postupke kandidiranja projekta, odobravanje sredstava potpore od strane Ministarstva, završetak postupaka javne nabave i odabir izvođača radova i stručnog nadzora, te se sada može krenuti s izvođenjem radova koji će biti vidljivi na terenu.

Hercigonja ističe da sav dosadašnji trud uložen u realizaciju projekta nisu imali priliku vidjeti naši mještani, no rezultat svega bit će uređena i znatno sigurnija prometnica te značajno unapređenje cestovne infrastrukture na području Općine u dijelu koji se koristi za pristup crkvi i groblju u Gotalovcu i međusobnu prometnu povezanost naselja Pece, Gotalovec i Gornji Kraljevec.

„Ovaj kapitalni projekt samo je jedan u nizu koji će se realizirati na području Općine Budinščina u ovoj i narednih godina u cilju unapređenja komunalnog i društvenog standarda te poboljšanja uvjeta života naših građana”, istaknuo je Hercigonja.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.