Prvašićima knjige i radne bilježnice

U četvrtak 30. kolovoza 2018. godine u Domu kulture u Budinščini, izvršena je podjela kompleta udžbenika s radnim bilježnicama svim polaznicima 1. razreda koji imaju prebivalište na području Općine Budinščina. Na poziv kojeg je uputila Općina Budinščina odazvali su se roditelji i djeca koji su upriličili ovaj događaj.

Unazad nekoliko godina učenicima sa svojeg područja koji pohađaju Osnovnu školu Vladimir Nazor Budinščina, Općina Budinščina sufinancira nabavu udžbenika. Udžbenike koje je Općina kupila učenici su na kraju školske godine bili dužni vratiti u školu, kako bi iste iduća generacija učenika koristila u novoj školskoj godini. Shodno tome Općina Budinščina ove je godine izvršila dokup onih udžbenika (prema popisu kojeg je uputila škola) koji nedostaju za učenike od 2. do 8. razreda. Novina u ovoj školskoj godini jest to što je Općina Budinščina izvršila kupnju svih udžbenika i radnih bilježnica za učenike 1. razreda koji imaju prebivalište na području Općine Budinščina. Nabavljena su ukupno 24 kompleta čiji trošak iznosi 14.331,89 kuna. Dopuna udžbenika od 2. do 8. razreda čini trošak od 4.179,52 kune, pa je ukupni trošak za nabavu udžbenika za školsku 2018./2019. 18.511,41 kuna.

Načelnik Radovan Hercigonja ponovno je naglasio važnost ulaganja u odgoj i obrazovanje što općina čini i kroz druge oblike pomoći (sufinanciranje prijevoza osnovnoškolaca, sufinanciranje školske kuhinje, sufinanciranje terenske nastave, darova djeci i sl.). Također je svim polaznicima 1. razreda zaželio puno sreće i uspjeh u školi.

Nazočnima se obratila Dijana Margetić, predsjednica Općinskog vijeća i tajnica škole, koja je svima zaželjela da se što bolje snađu u novoj sredini kako bi s radošću dolazili svaki dan u školu. Na kraju je obavijestila roditelje da sve važne informacije oko polaska u školu mogu pronaći na internetskim stranicama škole.

Članica Općinskog vijeća Jasminka Šargač zahvalila se uime roditelja Općini Budinščina na izdvojenim sredstvima za nabavu udžbenika te naglasila da se ovom nabavom znatno pomoglo roditeljima.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.