Općina Budinščina ulaže gotovo milijun kuna u modernizaciju odnosno asfaltiranje nerazvrstane ceste Plušćeci-Macan brijeg

Općina Budinščina svake godine sustavno ulaže značajna sredstva za uređenje/asfaltiranje svojih nerazvrstanih cesta, a izuzetak nije ni ova godina. U četvrtak 27. 09. 2018. godine u prostorijama Općine Budinščina potpisan je Ugovor za modernizaciju- asfaltiranje nerazvrstane ceste u naselju Budinščina – dionica od Plušćeca do Macan brijega. Cesta se asfaltira u dužini od 1410 metara uz širinu od 2,5 m, s tim da će se u okviru navedenog projekta izvesti sanacija usjeka od odrona/klizišta u dužini od 70 metara obostrano.

Radovi kreću kroz nekoliko dana, a izvođač je tvrtka M. S. Milengrad iz Zagreba. Ukupni trošak ovog projekta iznosi 950.000,00 kuna s PDV-om u što je uključen i trošak nadzora koji će obavljati tvrtka JAM-ING iz Zlatara.

Sukladno prijavi na natječaj prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima u sanaciji infrastrukturnih projekata, Općinski načelnik je potpisao Ugovor u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU prema kojem je Općini Budinščina za ovaj projekt odobreno 600.000,00 kuna, dok će se ostatak od 350.000,00 kuna financirati iz Općinskog proračuna.

Načelnik Radovan Hercigonja zahvaljuje se vladi i ministarstvu na dodijeljenim sredstvima te naglašava da se tu radi o dionici koja je udaljena od centra i nema veliki broj stanovnika, no ciljevi općinskih vlasti su i osiguravanje istih uvjeta i životnog standarda mještana neovisno o tome na kojem dijelu Općine Budinščina žive.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.