450 djece primilo poklon sv. Nikole

Općina Budinščina izdvojila je uoči blagdana sv. Nikole 16.650,00 kuna za darove za 450 djece. Darove su primili svi polaznici dječjeg vrtića u Budinščini, svi učenici od 1-8. razreda osnovne škole Vladimir Nazor Budinščina, djeca iz naselja Pece, djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda te ostala djeca predškolske dobi koja su se odazvala priredbi u školi. Darovi su nabavljeni u trgovini Trgocentar u Budinščini, a cijena poklona iznosi 37,00 kuna.

Na darivanju je bio i načelnik Općine Radovan Hercigonja koji je istaknuo da je zadovoljan što se ovako lijepa tradicija organizira još od prvog dana kada je postao načelnik. Podsjetio je da se za najmlađe izdvaja dosta novaca kroz proračun, a to je pomoć novorođenima, predškolski odgoj, različite vrste pomoći školi, stipendije učenicima i studentima, prehrana učenika, sufinanciranje prijevoza itd.

“To je ulaganje u budućnost, jer ako nećemo imati djece, neće biti ni budućnosti” rekao je Hercigonja, koji je izrazio zadovoljstvo što je svako dijete imalo priliku preuzeti svoj dar i zadržati u sjećanju susret sa svetim Nikolom.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.