Nakon općina, pobratimit će se i vatrogasna društva

U subotu 26. siječnja s početkom u 18.00 sati, u prostorijama Vatrogasnog doma u Budinščini održana je 90. izvještajna skupština DVD-a Budinščina. Uz članove vatrogasnog društva, Skupštini su nazočili i načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja, vatrogasni Zapovjednik VZKZŽ Marijan Lovrenčić, članovi DVD-a Končanica, DVD-a Konjščina, DVD-a Zlatar, DVD-a Ščepanje, DVD-a Gornja Konjščina, DVD-a Hraščina-Trgovišće, DVD-a Donja Batina, DVD-a Galovec-Krapina Selo, DVD-a Belec, DVD-a Jertovec te predstavnici brojnih lokalnih udruga.

Ono što su članovi DVD-a prethodne godine najavili vezano uz proširenje vatrogasnog doma, tijekom iste se i ostvarilo. Uz građevinske radove, odrađeni su i oni papirnati te je objekt u potpunosti legaliziran, dok je u tijeku i rješavanje gruntovno-katastarskih pitanja. Nadalje, po prvi put održana je mala godišnja skupština za članove vatrogasnog podmlatka, članovi DVD-a sudjelovali su na vatrogasnim takmičenjima, sudjelovali su na hodočašću u Mariji Bistrici, članovi vatrogasne mladeži sudjelovali su u kampu u Fažani, u suradnji s OŠ u Budinščini organiziran je posjet učenika nižih razreda vatrogasnom spremištu gdje im je prezentirana oprema društva i ukratko objašnjen rad društva, dok je nekoliko članova završilo školovanje za ispitanog vatrogasca. Potonje je odrađeno u suradnji s DVD-om Jertovec kao organizatorom te je DVD Budinščina za ove potrebe besplatno ustupila tri predavača. U 2018. godini naši vatrogasci intervenirali su tri puta na području naše općine, a sve to bili su požari otvorenog tipa (trava i nisko raslinje).

Ove godine DVD Budinščina slavi 90. godina postojanja za što će slavlje upriličiti na proljeće, a tom će prilikom potpisati povelju o bratimljenju s DVD-dom iz Končanice. Podsjetimo, utorak 1. svibnja 2018. godine Povelju o suradnji i prijateljstvu potpisale su i matične općine Budinščina i Končanica, a sama Končanica nalazi se u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te je specifična po tome što u njoj češka nacionalna manjina čini većinu stanovništva

Marijan Lovrenčić uručio je članicama i članovima uvjerenja za voditelje vatrogasne mladeži i certifikate za zaštitu osobnih podataka, a nakon službenog dijela održan je prigodni domjenak uz nezaobilazni glazbeni dio.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.