Potpisan Ugovor o izvođenju radova na uređenju trga u Budinščini

Načelnik Općine Budinščina, Radovan Hercigonja ove je srijede, 17. srpnja, potpisao Ugovor s tvrtkom Koledić projekt d.o.o. iz Budinščine za radove na uređenju trga u Budinščini- I faza. Ugovor je potpisan u prostorijama Općine Budinščina u nazočnosti zamjenika općinskog načelnika Dragutina Dugan, predsjednice Općinskog vijeća Dijane Margetić i predstavnice LAG-a Štefice Sremec.

Radovi na uređenju trga u centru Budinščine, prema glavnom projektu za koji je ishođena građevinska dozvola obuhvaćaju zemljane radove, betonsko i armirano betonske radove, zidarske radove, popločenje trga, raspelo i elektrotehničke radove.

Uređenje trga zamišljeno je kao multifunkcionalni prostor. Sama koncepcija omogućava održavanje raznih multikulturnih događanja poput priredbi, sajmova i drugih sličnih manifestacija. Na jugozapadu prema potoku bit će postavljano raspelo kao simbol uzdizanja Sina čovječjega. U zapadnom uglu stajat će kocka sa sunčanim satom i simbolima koji predstavljaju Općinu. Prema prometnici uz sam rub trga nizat će se stupovi s rasvjetom dok se na suprotnoj južnoj i jugoistočnoj strani trg stepenasto uzdiže tvoreći prostor za sjedenje. Između dva stupa postoji mogućnost postavljanja filmskog platna za ljetno kino. Sam trg je lagano uzdignut od nivoa prometnice, a zelene površine formirat će se na rubu trga uzdužno uz potok i na suprotnom rubu trga.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 721.919,25 kuna s PDV-om, a radovi će biti završeni do kraja godine. Način financiranja ove I faze ima tri izvora financiranja i to: Ministarstvo branitelja – odobreno 40.000,00 kuna, LAG PRIZAG sa sjedištem u Novom Marofu- čekaju se rezultati natječaja-predviđeno 400.000,00 kuna, a ostatak će se osigurati iz sredstava Općinskog proračuna.

Nakon potpisivanja ugovora načelnik Radovan Hercigonja je naglasio:
“Iznimno sam zadovoljan što nakon opsežnih i detaljnih priprema krećemo s uređenjem trga u Budinščini- I faza. Riječ je o jednom velikom i značajnom projektu kojim ćemo našim mještanima omogućiti da uživaju u moderno uređenom trgu koji će biti u potpunosti opremljen kompletnom komunalnom infrastrukturom i ostalim popratnim sadržajima. II faza uređenja trga predviđa izgradnju stambeno-poslovne građevine, a ta priča bi trebala saživjeti do kraja godine kada očekujemo izdavanje građevinske dozvole i privatnog ulagača po modelu javno-privatno partnerstvo. Zadovoljan sam što će radove izvoditi naša domicilna tvrtka, koja već po poslovima koje je odradila za Općinu, ima i te kako dobre reference, a isto tako sam sretan što će mještani imati bogatiji društveni i kulturni život, a naši mladi i naše udruge moći će održavati kulturne manifestacije. Nadalje je načelnik naglasio da je ovo samo jedan Ugovor u nizu, budući da slijedi potpisivanje još nekoliko ugovora glede realizacije projekata i programa koje se planiraju realizirati u ovoj godini“.

Direktor tvrtke Koledić projekt d.o.o. Ivica Koledić je istaknuo da je zadovoljan i na neki način sretan što će njegova tvrtka urediti trg u Budinščini u I fazi, te obećaje da će svi radovi biti izvedeni u roku i po pravilima struke.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.