Potpisan ugovor za asfaltiranje dionica nerazvrstanih cesta u naseljima Pece, Krapinica, Zajezda i Pažurovec

U prostorijama Općine Budinščina u ponedjeljak 29.07.2019. godine, načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja i direktor tvrtke Colas Hrvatska d.d. iz Varaždina Siniša Košćak potpisali su Ugovor o sanaciji – modernizaciji nerazvrstanih cesta na području Općine Budinščina, za radove u vrijednosti od 997.925,96 kuna.

Ovim Ugovorom ugovoreno je izvođenje radova na dionicama nerazvrstanih cesta u naseljima na području Općine Budinščina u dužini od 1435 metara, a radi se o sljedećim dionicama:

• dionica nerazvrstane ceste Pece – PP-2, Bevetki-GT-5- dio u dužini 515m + 18m+8m (ukupno 541m) širina 2,50m
• dionica nerazvrstane ceste u Krapinici – K-1, odvojak kuća Šantak Darko, dužina 115m, širina 2,5m
• dionica nerazvrstane ceste u Krapinici ŽC22024, odvojak Borgudan, dužina 80m, širina 2,5m
• dionica nerazvrstane ceste Pažurovec – ŽC 2169-SP7, dužina 85 m + 129m (ukupno 214 metara), širina 2,5m
• dionica nerazvrstane ceste Zajezda (Čivragi) -Z6-Vrbani, dužina 430m +55m (ukupno 485 metara), širina 2,5 m.

Nakon potpisivanja Ugovora, načelnik Radovana Hercigonje istaknuo je da će se projekt financirati sredstvima Općinskog proračuna i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Sufinanciranje projekta od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU odobreno je do najvišeg iznosa od 400.000,00 kuna iz sredstava Programa održivog razvoja lokalne zajednice. Ističe da je ovaj projekt nastavak zacrtanih aktivnosti usmjerenih na poboljšanje stanja cestovne infrastrukture na području Općine, a ujedno i ispunjenje obećanja da će se svim domaćinstvima s područja Općine osigurati pristup na uređenu prometnicu.

Hercigonja također napominje da je ovo drugi u nizu potpisani ugovor za projekte infrastrukture koji se planiraju realizirati tijekom ove godine, a svi oni usmjereni su na poboljšanje životnih uvjeta građana te ravnomjerniji i kvalitetniji razvoj svih naseljima na području Općine.

Načelnik Hercigonja iznosi da Općina Budinščina ima pozitivna iskustva s izvođačem radova, tvrtkom COLAS, te se nada da će i ovaj ugovor biti realiziran kvalitetno i u roku, s obzirom na sve dosadašnje reference koje ova tvrtka ima kod nas kao naručitelja.

Direktor tvrtke COLAS Siniša Košćak ističe da je izuzetno zadovoljan s dosadašnjom suradnjom u realizaciji projekata prometne infrastrukture na području Općine Budinščina, odnosno s načelnikom, građanima i ostalim sudionicima na projektima. Općina Budinščina je naručitelj koji završene radove plaća na vrijeme, a na našim voditeljima gradilišta i ljudima koji rade ugovorene poslove je da se radovi izvedu kvalitetno u skladu s pravilima struke i što je najvažnije, u ugovorenom roku. Za tvrtku je svaki ugovoreni projekt jednako vrijedan, bez obzira na ugovorenu vrijednost i poduzima se sve da naručitelj nema primjedbi nakon završenih radova.

Općinski načelnik Hercigonja napominje da nakon potpisivanja ugovora slijedi uvođenje izvođača u posao, ugovoreni rok izvođenja radova je 60 dana od uvođenja u posao, a na izvođaču je da se radovi izvedu kvalitetno, što će se sigurno postići ako se radovi završe u vrijeme povoljnih vremenskih uvjeta.

Nadzor nad izvođenjem radova obavljat će nadzorni inženjer tvrtke JAM-ING d.o.o. iz Zlatara.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.