Potpisan Ugovor za sanaciju klizišta uz nerazvrstanu cestu u Zajezdi

Načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja i direktor tvrtke KOLEDIĆ PROJEKT d.o.o., Ivica Koledić potpisali su dana 19. rujna 2019. godine Ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta u naselju Zajezda uz nerazvrstanu cestu Čivragi-Deriši-Vrbani. Potpisivanju Ugovora nazočili su i predsjednica Općinskog vijeća Budinščina, Dijana Margetić i zamjenik Općinskog načelnika, Dragutin Dugan.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 585.802,50 kuna (iznos s PDV_om) a nadzor nad izvođenjem radova obavljat će ovlašteni inženjer tvrtke JAM-ING d.o.o. iz Zlatara.

Načelnik Radovan Hercigonja ovom je prilikom izrazio zahvalnost Vladi Republike Hrvatske koja je osigurala sredstva za projekte sanacije klizišta te iznašla model sufinanciranja putem Hrvatskih voda i Vodnogospodarskog odjela za Gornju Savu koji su projekt sanacije klizišta Općine Budinščina uvrstili za sufinanciranje u 2019. godini.

Načelnik Hercigonja zadovoljan je što je danas potpisani ugovor još jedan u nizu za planirane projekte u ovoj godini, važan za općinu a prije svega ljude naselja koji u njemu žive. Također napominje da je potrebno s radovima započeti čim prije, i to dok su još vremenski uvjeti povoljni te se nada da će isti biti kvalitetno odrađeni i u ugovorenom roku.  Naglasio je da izvođač radova iste treba izvesti u skladu s projektnom dokumentacijom i troškovnikom u sljedeća dva mjeseca, a po završetku projekta klizište će biti zaustavljeno izgrađenim potpornim zidom, riješenom drenažom iza zida i oborinskom odvodnju s prometnice te ugrađenom zaštitnom ogradom radi sigurnosti pješaka i vozila. Time će se trajno spriječiti daljnje oštećenje obradivog zemljišta koje klizi, nerazvrstane ceste i stambenih objekata izgrađenih uz cestu.

Ivica Koledić ispred tvrtke KOLEDIĆ PROJEKTI d.o.o. naglašava da će radovi zasigurno biti izvedeni kvalitetno i u ugovorenom roku, a za njegove reference su brojni završeni projekti na području naše Općine.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.