Projekt: Izgradnja dječjeg vrtića i jaslica u Budinščini

OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE

Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj

Kratki opis projekta

Naziv projekta: „Izgradnja dječjeg vrtića i jaslica u Budinščini“

Natječaj za tip operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”

Korisnik: Općina Budinščina, Budinšćina 6, 49284 Budinščina

Kratki opis projekta:

Projektom će se iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske sufinancirati izgradnja i opremanje dječjeg vrtića i jaslica na području Općine Budinščina. Projekt podrazumijeva aktivnosti izrade projektno-tehničke i natječajne dokumentacije, provedbu postupaka javne nabave za izvođenje radova i opremanje, provedbu postupaka jednostavne nabave, izvedbu radova za izgradnji dječjeg vrtića i jaslica u Budinščini, opremanje dječjeg vrtića i jaslica te diseminaciju projekta. Kapacitet dječjeg vrtića i jaslica nakon izgradnje i opremanja bit će za ukupno 72 djece (jaslice 12 djece, vrtić 60 djece). Po završetku projekta, u novoizgrađenom dječjem vrtiću i jaslicama u Budinščini otvorit će se i 11 novih radnih mjesta.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:

Ciljevi projekta su:

  1. Stvoriti preduvjete za provedbu projekta izgradnje i opremanja dječjeg vrtića i jaslica u Budinščini,

  2. Unaprijediti uvjete za provođenje temeljnih usluga na području Općine Budinščina vezanih uz provođenje programa ranog i predškolskog odgoja, obrazovanje, zdravstvene zaštite, prehrane i socijalne skrbi koji se ostvaruju u skladu s razvojnim osobinama i potrebama djece te socijalnim, kulturnim i drugim potrebama obitelji, a koji će biti u skladu s Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe (NN 63/08, 90/10) te

  3. Povećati osviještenost stanovništva o važnosti ulaganja u odgojno-obrazovnu infrastrukturu putem sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Rezultati projekta su sljedeći:

  1. Izrađena projektno-tehnička dokumentacija (1 Geodetski elaborat, 1 Idejni projekt i Glavni projekt s troškovnicima i 1 Izvedbeni projekt)

  2. Izrađena natječajna dokumentacija

  3. Provedena 2 postupka javne nabave za radove i opremu te postupci jednostavne nabave

  4. Izgrađen objekt dječjeg vrtića i jaslica u Općini Budinščini na katastarskoj čestici broj 23/1, katastarske općine Budinščina uz proveden stručni nadzor nad građenjem

  5. Opremljen objekt dječjeg vrtića i jaslica odgovarajućom opremom

  6. Diseminiran projekt (informirana javnost putem objava na internetskoj stranici, postavljena 1 privremena informativna ploča, 1 trajna informativna ploča te izrađeno 100 naljepnica i 30 pločica za opremu)

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU: Ukupna vrijednost projekta je 14.245.639,68 HRK. Europska unija iz Europskog poljoprivrednog fonda za regionalni razvoj sufinancira iznos od 6.324.000,00 HRK, dok Republika Hrvatska sufinancira iznos od 1.116.000,00 HRK. Ukupan iznos potpore je 7.440.000,00 HRK.

Razdoblje provedbe projekta: 21. prosinca 2018. – 20. prosinca 2021. godine

Kontakt osoba za više informacija: Radovan Hercigonja, načelnik Općine Budinščina

Poveznice na relevantne internetske stranice:

https://ruralnirazvoj.hr/

https://www.apprrr.hr/

https://strukturnifondovi.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.