Građani Općine Budinščina odali počast žrtvi Vukovara

U ponedjeljak 18.11. 2019. godine u 17,00 sati na Dan sjećanja na žrtve Vukovara, s tugom i pijetetom građani Općine Budinščina zapalili su lampione te odali počast svim herojima koji su branili simbol hrvatske slobode – grad Vukovar.

Na novoizgrađenom Trgu hrvatskih branitelja u centru Budinščine, građani općine i članovi NK „Milengrad 2005“ – limači koji su sa svojim roditeljima i trenerom zapalili lampione – prisjetili su se svih žrtava koje su stradale u Vukovaru. Lampione su zapalili i načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja, zamjenik načelnika Dragutin Dugan, predsjednica Općinskog vijeća Dijana Margetić te ostali članovi Općinskog vijeća.

Prigodnim riječima nazočnima su se obratili načelnik Hercigonja i predsjednica Općinskog vijeća, koji su istaknuli da se ovakvim paljenjem lampiona na simboličan način prisjećamo tragedije koja je zadesila Vukovar, mjesto stradanja i velike patnje hrvatskog naroda. Vukovar je bio i ostao simbol hrvatskog ponosa i pobjede te spomen na sve one koji su dali život za našu domovinu.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.