Četvrtaši kod lovaca

Čitajući lektirna djela Duh u močvari i Bambi, četvrtaši su se našli pred dilemom: jesu li lovci zaista samo osobe koje ubijaju životinje ili imaju i neke druge zadaće. Zaključili su da najbolje odgovore mogu dobiti kod samih lovaca. Sa svojom učiteljicom Jagodom Šmit, knjižničarkom Andrejom Satmari i ravnateljicom Renatom Kreber-Mikšaj uputili su se u prostorije Lovačke udruge Jelen Budinščina. Tamo su ih dočekali predsjednik Zvonko Vretenar, tajnik Damir Ričko i lovnik Darko Hruškar. Učenici su pripremili mnoga pitanja na koja su lovci imali zanimljive i djeci jasne odgovore. Nakon druženja u prostorijama doma, lovci su pokazali djeci ograđeni prostor u kojem borave divlje svinje, mužjak Đuro i ženka, kojoj su učenici smislili ime Đurđa.

Ovaj posjet potaknuo je kod nekih učenika interes za lov i probudio želju da jednog dana i oni postanu lovci/ lovkinje. Naučili su da se lovci ne bave samo ubijanjem životinja, nego i uzgojem te zaštitom životinja u lovištu.

Ovim putem zahvaljujemo se članovima LD Jelen Budinščina na suradnji i gostoprimstvu te se nadamo da će se suradnja i dalje nastaviti.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.