Potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih nacionalnih I EU sredstava vrijedni više od 14 milijuna kuna

Načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić danas 5. lipnja 2020. godine u Društvenom domu Lobor svečano su potpisali dva Ugovora vrijedna 800.000,00 kuna. Prvi se odnosi na sufinanciranje uređenja pristupne ceste sa sanacijom klizišta i prilaza višestambenoj zgradi Budinščina 13b u Budinščini – II faza na iznos od 500.000,00 kuna, a drugi se odnosi na sufinanciranje sanacije-modernizaciju nerazvrstanih cesta na području Općine Budinščina na iznos od 300.000,00 kuna.

Pored gore navedenih ugovora potpisan je i treći ugovor, izuzetno važan za područje Općine Budinščina, a radi se o projektu za pružanje socijalnih usluga – Gerontološki centar Zajezda – gdje je nositelj projekta Hrvatski crveni križ , Gradsko društvo Crvenog križa Krapina, a partneri u projektu su Općina Budinščina, Hrašćina i Konjščina, pa je Ugovor potpisao ravnatelj Davor Šimunović, a odobrena sredstva iznose 13.635.390,48 kuna.

Za projekt Gerontološki centar Zajezda Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dodjeljuje bespovratna sredstva u iznosu većem od 13 milijuna kuna za unapređenje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije, u ovom slučaju je riječ o postojećoj građevini Osnovne škole u Zajezdi koja će se urediti u Gerontološki centar i imat će smještajni kapacitet za 30 korisnika. Nakon realizacije projekta vlasnik centra je Općina Budinščina, a partneri su Općina Hrašćina i Konjščina, tako da je u planu i korištenje kapaciteta za navedene općine
Za sufinanciranje projekta sanacije- modernizacije nerazvrstanih cesta odobreno je 300.000,00 kuna, slijedi raspisivanje natječaja i asfaltirat će se dionice sukladno Programu asfaltiranja koje je donijelo Općinsko vijeće, a ostatak potrebnih sredstava za tu namjenu bit će osiguran iz Općinskog proračuna.

Za sufinanciranje projekta Uređenja pristupne ceste sa sanacijom klizišta i prilaza višestambenoj zgradi Budinščina 13b u Budinščini – II faza – odobreno je 500.000,00 kuna. “Budući da je I faza završena slijedi raspisivanje natječaja i nastavak radova.
Moramo zahvaliti prije svega Vladi Republike Hrvatske i resornom Ministarstvu što su naši projekti prepoznati i odabrani za financiranje. Želja nam je da život naših mještana od onih najmanjih, podsjetimo se da gradimo i dječji vrtić, pa do onih najstarijih, bude ljepši i ugodniji. Ovako mala općina kao što je Budinščina s projektima čije vrijednosti premašuju 10 milijuna kuna ide u korak s puno većim i bogatijim jedinicama lokalne samouprave. S redovnim prihodima općine ne bi bilo moguće realizirati tako velike projekte ali uz pomoć nacionalnih i sredstava EU uspjeli smo za vladavine aktualne Vlade Republike Hrvatske u protekle dvije godine ostvariti pomoći u iznosu od 25 milijuna kuna, dok smo u četverogodišnjem mandatu ostvarili ukupno 29.238.390,38 kuna, što je uistinu veliki novac. Stoga, možemo slobodno reći da smo sretni što smo uspjeli ostvariti i povući ovoliko sredstava za bolji život naših ljudi. Nećemo posustati, imamo dobre i kvalitetne ideje i snagu da iskoristimo svaku priliku da nam svima skupa bude bolje
“, na kraju je istaknuo načelnik Radovan Hercigonja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.