Potpisan ugovor za izvođenje radova na projektu “Sanacija – modernizacija nerazvrstanih cesta na području Općine Budinščina”

Nakon provedenog i završenog ponovljenog postupka nabave za izvođenje radova na projektu Sanacija – modernizacija nerazvrstanih cesta na području Općine Budinščina, danas 04.09.2020. godine, Općinski načelnik Radovan Hercigonja zaključio je Ugovor s vlasnikom tvrtke TARAC građevinarstvo, prijevoz i trgovina Zvonkom Jakušem iz Bedekovčine. Radovi uređenja (asfaltiranja) nerazvrstanih cesta izvesti će se u naseljima Zajezda, Budinščina i Sveti Križ, a obuhvaćaju slijedeće dionice nerazvrstanih cesta:

  • u Svetom Križu dionica NC Sveti Križ SP-5 groblje Sveti Križ, dužine 168 metara, širine 2,5 metara
  • u naselju Budinščina dionica NC ŽC 2131 – stambena zgrada Budinščina 13b Budinščina i Osnovna škola Budinščina dužine 290m, širine 2,5 metara
  • u naselju Zajezda NC Jambrečići – vodosprema Zagorski vodovod, dužina 250 metara, širina 2,5 metara.

Vrijednost radova temeljem ovog ugovora iznosi 600.405,63 kuna ( s PDV-om), s radovima se započinje odmah dok su vremenski uvjeti povoljni za izvođenje ovih radova, a ugovoreni rok je 45 dana od dana uvođenja u posao.

Općinski načelnik Radovan Hercigonja zadovoljan je što je danas potpisan ugovor s izvođačem radova čija je ponuda nakon ponovljenog natječaja odabrana temeljem kriterija odabira a to je najniža cijena sposobnog ponuditelja za izvođenje radova. Istiće da se projekt sufinancira i sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije do najvišeg iznosa od 300.000,00 kuna iz sredstava Programa održivog razvoja lokalne zajednice, a ostatak sredstava osigurati će se iz općinskog proračuna. Projekt je nastavak zacrtanih ciljeva vezanih uz opremanje naselja kvalitetnom cestovnom infrastrukturom sve radi poboljšanja životnih uvjeta građana na području Općine. S obzirom na reference odabranog izvođača, Hercigonja se nada da će se radovi izvesti kvalitetno i u ugovorenom roku.

Vlasnik tvrtke TARAC Zvonko Jakuš, iznosi da je izuzetno zadovoljan što je po prvi puta dobio posao na području Općine Budinščina na radovima cestovne infrastrukture koje njegova tvrtka izvodi već duže vrijeme a kvalitetu radova i sposobnost tvrtke potvrđuju dobivene reference. S radovima započinje odmah tako da nema sumnje da će se isti završiti i prije ugovorenih rokova na zadovoljstvo naručitelja, Općine Budinščina i građana koji će biti korisnici cestovne infrastrukture.

Nadzor nad izvođenjem radova obavljati će nadzorni inženjer tvrtke JAM-ING d.o.o. iz Zlatara.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.