Potpisan ugovor za razvoj komunalne infrastrukture u Budinščini vrijedan milijun kuna

Ugovor o javnim radovima na sanaciji klizišta i prilaza višestambenoj zgradi u Budinščini 13b- II. faza vrijedan milijun kuna s PDV-om, od čega pola milijuna sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima, potpisan je u utorak 13.10.2020. godine u prostorijama Općine Budinščina.

Ugovor, koji obuhvaća radove na uređenju i proširenju platoa s uređenjem parkirališta i prometnih tokova, uređenje površinske odvodnje preko slivnika i linijskih rešetki sa spojem na novi interni oborinski kanal, uređenje odvodnog jarka na istoku, izgradnja i uređenje teniskog igrališta i izgradnja nove podzemne mreže javne rasvjete s novim stupovima potpisali su načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja i direktorica tvrtke Vrelej d.o.o. iz Klanjca Kristina Kroflin Ban. U isto vrijeme potpisan je i Ugovor s direktorom tvrtke JAM- ING d.o.o. iz Zlatara Ivanom Jambreković koja će obavljati nazor nad izvođenjem radova.

Načelnik Radovan Hercigonja istaknuo je da je prošle godine izvršena sanacija klizišta i prilaza višestambenoj zgradi u Budinščini 13b- I faza, u tom dijelu izvršeni su radovi na uređenju parkirališta za potrebe stambene zgrade, uređena je staza – prilaz zgradi te sanacija klizišta s izgrađenim potpornim zidom i pripadajućom ogradom, ukupne vrijednosti 987.125,96 kuna s PDV-om.

Naprijed navedenim ugovorenim radovima ovaj bi se projekt lagano priveo kraju, s paralelnim radovima koje možemo uvrstiti u III. fazu , a to je asfaltiranje nerazvrstane ceste u navedenom prostoru koja ide u realizaciju svog uređenja kroz nekoliko dana.

Načelnik Radovan Hercigonja je na kraju dodao da paralelno s ovim radovima na području Općine Budinščina teku radovi i na drugim lokacijama. Naveo je da u ovom trenutku su aktivni radovi na komunalnoj infrastrukturi vrijedni više od desetak milijuna kuna te dodao: “Kada bismo tome pribrojali i sva druga ulaganja, u ovom trenutku investiramo i radimo projekte vrijedne preko petnaest milijuna kuna, što se u Budinščini od osnutka Općine nije dogodilo. To je ujedno i razlog da se pristupi pripremi novih i kvalitetnih projekata i da se u našoj ruralnoj sredini ljudima osigura što ljepši i bolji život.”

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.