Ministar Horvat u Budinščini potpisao ugovore za razvoj komunalnog gospodarstva

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat je u petak 16. listopada boravio u Budinščini gdje je uručio Ugovore za razvoj komunalnog gospodarstva gradovima i općinama kojima je odobrena potpora s tog naslova. Između ostalih sredstva su dodijeljena i Općini Budinščina u iznosu od 100.125,00 kuna za sufinanciranje projekta „Uređenje parkirališta kod groblja i sakralnog objekta- Crkve Sveti Križ u Budinščini“.

Komunalni projekti sufinanciraju se na temelju Javnog poziva Ministarstva za sufinanciranje projekata gradova i općina u svrhu poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda u 2020. godini. Poziv je bio raspisan s ciljem osiguravanja financijskih potpora za projekte jedinica lokalne samouprave koje pridonose podizanju razine javnih usluga i većoj i boljoj kvaliteti življenja stanovnika na svom području.

„Potpisivanjem današnjih Ugovora Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine ovim načinom podupire ulaganje u ovakve projekte, pridonosi bržem i boljem razvoju komunalne infrastrukture, a time i kvalitetniji i ljepši život naših mještana. Stoga hvala Vladi RH na čelu s premijerom Plenkovićem i resornom Ministarstvu što je prepoznalo potrebe malih sredina i svojim potporama omogućilo realizaciju zacrtanih projektnih rješenja na zadovoljstvo svih nas” , istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora načelnik Radovan Hercigonja.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.