Općina Budinščina spremna za zimu: Potpisan ugovor za zimsku službu

Ususret nadolazećoj zimskoj sezoni, Općina Budinščina potpisala je s tvrtkom Transporti Duktaj ugovor za izvođenje radova na obavljanju djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta za zimsku sezonu 2020./2021.

Načelnik Radovan Hercigonja kazao je kako Općina u suradnji sa spomenutom tvrtkom već duži niz godina vrši čišćenje nerazvrstanih puteva te je izuzetno zadovoljna izvođačem.

„Tvrtka Transporti Duktaj već duži niz godina vrši radove zimske službe i čisti naše općinske puteve. Ujedno mi je drago i da je riječ o tvrtki iz općine Budinščina jer je uvijek zadovoljstvo angažirati lokalnog izvođača i na taj način poticati gospodarstvo”, rekao je načelnik Hercigonja.

Ugovor je obuhvaćeno ukupno 70 kilometara nerazvrstanih puteva, od čega je 50-ak asfaltirano, a 20 u makadamu. Tu su i nogostupi te parkirališta.

Direktor tvrtke Transporti Duktaj, Darko Duktaj rekao je da zimsku službu obavljaju već 20-ak godina u kontinuitetu.

„Prihvaćamo ovu zadaću kao i prethodnih godina, uložit ćemo sve svoje snage da posao bude korektno i na vrijeme obavljen, kao što je uvijek do sada i bio”, kazao je Duktaj.

Sukladno ugovoru, na održavanju su angažirana dva vozila, traktor s ralicom i posipačem te građevinski radni sloj, a u slučaju naleta veće količine snijega ili poledice, spremna je još radnih strojeva opremljenih ralicom.

„U skladištu imamo dovoljno soli, a još je i u nabavki, šljunčani agregati također. Imamo otprilike 50-ak km asfaltnih puteva na području koji su, nažalost, razbacani. Iziskuje duže vremena da se dođe s jednog područja na drugo, no onda angažiramo dodatne strojeve i radi se koliko treba da se osigura prohodnost prometnica”, rekao je Duktaj.

Nakon potpisivanja ugovora, održana je smotra zimske službe, odnosno vozila pripremljenih za zimsko održavanje cesta.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.