Općina Budinščina završila s ovogodišnjim programom modernizacije nerazvrstanih cesta

U okviru realizacije ovogodišnjeg programa izgradnje komunalne infrastrukture, u općini Budinščina završeni su radovi na asfaltiranju nerazvrstanih cesta.

Riječ je o dionici nerazvrstane ceste Sveti Križ – groblje Sveti Križ u dužini od 168 metara, dionici ceste od stambene zgrade u Budinščini 13b do škole Budinščina u dužini od 290 metara te dionici Jambrečići – vodosprema Zajezda u dužini od 250 metara.

Ceste su jedna od temeljnih komunalnih infrastruktura. Intenzitet cestovnog prometa postavlja pred nas sve veće zahtjeve za sigurnijim i kvalitetnijim prometnicama. Ove naše lokalne ceste mnogim našim mještanima iznimno su važne jer im omogućuju lakši, brži i sigurniji dolazak do njihovih kuća. Uređenjem ovih dionica približili smo se brojci od 65 km uređenih, odnosno asfaltiranih cesta na području naše općine” – rekao je načelnik Radovan Hercigonja.

Vrijednost navedenih radova iznosi 637.766,95 kuna s PDV-om, a izvela ih je tvrtka „TARAC“ iz Bedekovčine. Nadzor je vršila tvrtka JAM-ING d.o.o. iz Zlatara, čiji trošak iznosi 28.750,00 s PDV-om. Radovi su preuzeti 11. prosinca 2020. godine, a izvedeni su kvalitetno i u roku.

Ovaj projekt sufinanciralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije s iznosom od 300.000,00 kuna, dok je ostatak sredstava osiguran u proračunu Općine Budinščina.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.