Iduću godinu obilježit će dva velika projekta: završetak izgradnje novog Dječjeg vrtića te nastavak radova na Gerontološkom centru Zajezda

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Budinščina prihvaćen je proračun za 2021. godinu koji će iznositi 23.400.000 kuna. Načelnik Radovan Hercigonja istaknuo je kako je proračun realan i razvojan, ali i socijalno osjetljiv. Također, podrazumijeva i nastavak realizacije velikih projekata.

Važan dio prihoda su sredstva Europske unije za sufinanciranje projekata. Za financiranje projekta Gerontološkog centra u Zajezdi, koji je započeo u rujnu ove godine, planirano je 10 milijuna kuna, a završit ćemo i radove na izgradnji Dječjeg vrtića i jaslica u Budinščini, za što smo izdvojili još 3,5 milijuna kuna” – rekao je načelnik Hercigonja.

Za program izgradnje komunalne infrastrukture planirano je 2,1 milijuna kuna, a obuhvaća uređenje i asfaltiranje nerazvrstanih cesta, rekonstrukciju javne rasvjete te uređenje i opremanje javnih površina. Znatna sredstva od 1,7 milijuna kuna planirana su i za program održavanja i uređenja komunalne infrastrukture.

I u idućoj godini Općina će nastaviti isplaćivati naknade za novorođenu djecu, stipendije studentima i učenicima, sufinancirat će troškove prijevoza srednjoškolcima, radne bilježnice, školsku kuhinju, kao i darove djeci.

S obzirom na završetak godine, načelnik Hercigonja vijećnike je informirao o projektima koji su završeni u 2020. te o onima čija realizacija je u tijeku.Završen je ovogodišnji program sanacije i modernizacije nerazvrstanih cesta na području općine vrijedan 638 tisuća kuna, kao i uređenje parkirališta kod groblja Sveti Križ od 406 tisuća kuna. U tijeku su radovi na izgradnji dječjeg vrtića i jaslica, a očekuje se da će biti završeni u ugovorenom roku. Također, u tijeku je i sanacija klizišta i prilaza višestambenoj zgradi u Budinščini vrijedna gotovo milijun kuna. Nažalost, vremenski uvjeti malo su usporili radove, no projekt bi trebao završiti u prvom tromjesečju naredne godine” – rekao je načelnik.

Dodao je i da je Općina pripremila projekte kojim se prijavila na natječaje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a riječ je asfaltiranju novih dionica cesta te uređenje prilazne ceste prema novom objektu dječjeg vrtića i jaslica u Budinščini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.