Iz Općine Budinščine u Glinu stigla četiri prepuna kombija

U organizaciji Općine Budinščine i DVD-a Budinščina u subotu, 2. siječnja krenula su u Glinu četiri prepuna kombija hrane, higijenskih potrepština, odjeće i obuće kao pomoć ljudima čiji su domovi stradali u razornom potresu.

Volonterima iz Općine Budinščine priključili su se u Zlatar Bistrici i volonteri iz općina Mihovljan i Lobor, gdje im je sretan put zaželio saborski zastupnik Žarko Tušek. U Glini ih je dočekao zamjenik gradonačelnika Dario Žinić, a donacija je odvezena u sabirni centar u selo Joševica. Tamo su prikupljene potrepštine preuzeli članovi DVD-a te predsjednica Mjesnog odbora Joševica Ruža Velebit.

Načelnik Budinščine Radovan Hercigonja zahvalio je svim mještankama i mještanima općine Budinščine koji su skupili donacije i tako pokazali veliko srce, kao i solidarnost za područja pogođena potresom.

“Zahvaljujem tvrtki Koledić Projekt d.o.o. i direktoru Ivici Kolediću te tvrtki Dado-Mont d.o.o. i direktoru Ivici Tošaju na ustupljenim kombi vozilima. Također, na vozilima hvala i članovima DVD-a Budinščina. Posebno bi htio zahvaliti vatrogasnoj mladeži DVD-a koja je donacije sortirala i spremala u kutije. Hvala i udrugama građana te svim mještanima koji su i ovog puta pokazali svoje veliko srce i zajedništvo kroz brojne donacije za one kojima je to najpotrebnije” – kazao je Hercigonja.

Također, načelnik je pokrenuo inicijativu u suradnji s općinskim poduzetnicima te udrugama građana kojom će jednoj obitelji s više djece s područja grada Gline, a koja je izgubila svoj dom, izgraditi kuću od temelja do krova.

“Naši gospodarstvenici su iskazali volju, Općina ih podržava. O daljnjim aktivnostima vezano uz taj projekt sve ćemo pravovremeno i točno informirati o tome kako se mogu uključiti i kome će pomoć biti upućena” – poručio je načelnik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.