VELIKA KOALICIJA – HDZ, HNS, NSR I HSS zajedno za program „Projekti ispred politike – načelnika za načelnika

Hercigonja: Široka koalicija našla je zajednički jezik, a zajednički jezik su projekti i programi

U Budinščini je u subotu potpisan koalicijski sporazum četiriju stranaka – Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, Narodne stranke – Reformisti i Hrvatske seljačke stranke. Biračima nude zajednički program za predstojeće lokalne izbore, a njihov je kandidat za još jedan mandat načelnika Općine Budinščina HDZ-ov Radovan Hercigonja.

Program „Projekti ispred politike – načelnika za načelnika” sadržava sedam ključnih točaka, među kojima su kapitalna ulaganja u stambenu izgradnju, stvaranje uvjeta za razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva te otvaranje novih radnih mjesta, kao i nastavak izgradnje i uređenja komunalne infrastrukture, s posebnim naglaskom na nastavak uređenja i asfaltiranja nerazvrstanih cesta, izgradnju nogostupa, modernizaciju javne rasvjete i izgradnju mreže širokopojasnog interneta na području općine.

Važan je segment i poticanje poljoprivredne proizvodnje s naglaskom na eko-proizvodnju, stvaranje uvjeta za gradnju farmi te uređenje Veterinarske ambulante u Budinščini.

Programom je predviđen i nastavak ulaganja u predškolski odgoj, obrazovanje, kulturu, sport i mlade, a među najvažnijih je planovima tog dijela programa maksimalno sufinanciranje boravka djece u dječjem vrtiću, pomoć roditeljima novorođenih, sufinanciranje nabavke udžbenika i prijevoza te stipendiranje učenika i studenata.

Kapitalni projekt koji je utkan u program je izgradnja Gerontološkog centra u Zajezdi, a svakako vrijedi izdvojiti i planiranu izradu strategije cjelovitog razvoja općine Budinščina i strategije razvoja turizma.

-Široka koalicija našla je zajednički jezik, a zajednički jezik su projekti i programi. Potpisivanje je samo formalnost, a trebalo je nekoliko sastanaka kako bismo isfiniširali ovaj naš izborni program kojega svi zajedno nudimo našim biračima – rekao je Hercigonja.

Uvjeren je kako će birači kroz ovaj program prepoznati kvalitetu ove velike koalicije te da će polučiti dobar izborni rezultat nakon kojeg će formirati većinu u Općinskom vijeću. Razlog više za optimizam je dobra realizacija svih dosadašnjih programa i projekata.

-Možemo slobodno reći da smo sve ono što smo zacrtali prije četiri godine izvršili u postotku od 80 posto i to je veliki uspjeh – kazao je Hercigonja.

Zajednički program HNS-a, NSR-a i HSS-a svodi se na tri sporazuma i svaki ima svoj način koaliranja s HDZ-om ili s Hercigonjom kao kandidatom za načelnika.

-Konkretno, radi se o sporazumu ispred HDZ-a i HNS-a kao koalicijskom paketu, gdje HNS podržava mene za načelnika općine, a listu za Općinsko vijeće imaju samostalno i ponovo ćemo isprofilirati liste za mjesni odbor sa zajedničkim modelom. S Reformistima je sklapanje sporazuma drugačije u predizbornoj i poslijeizbornoj suradnji, gdje Reformisti podržavaju mene za načelnika, a isto tako imamo zajedničku listu za Općinsko vijeće na kojoj je Denis Sambolić na 7. mjestu i jamči da će kroz svoj rad u Vijeću realizirati ovaj program – rekao je dosadašnji načelnik i kandidat za novi mandat na toj funkciji.

Hercigonja je podsjetio da HDZ u Općini Budinščina dugi niz godina surađuje s HSS-om.

-Moj zamjenik dosad je bio Dragutin Dugan, predsjednik HSS-a ogranka Budinščina koji mi i dalje daje podršku i potpisujemo predizbornu i poslijeizbornu suradnju vezanu uz mjesne odbore. Usmeno imam podršku stranke za načelnika Općine, HSS ide samostalno s listom za općinsko vijeće, a za mjesne odbore zajednički ćemo participirati i složiti liste – kazao je Hercigonja.

-Jedino kroz izborni program možemo doprijeti do naših birača i kroz kvalitetan program tražimo njihovo povjerenje, kao što smo povjerenje mještana za vođenje Općine dobili i prije četiri, prije osam i prije dvanaest godina. Dokazali smo našu kvalitetu kroz niz kapitalnih projekata, a jedan od glavnih projekata je izgradnja dječjeg vrtića u Budinščini koja je pred samim završetkom i otvorit ćemo ga uoči lokalnih izbora – rekao je Hercigonja.

HSS-ov Dragutin Dugan istaknuo je da Hercigonji daju bezrezervnu podršku.

-Osam godina zajedno radimo i stvaramo, imamo na raspolaganju 4 milijuna, a potrošimo čak 20 milijuna kuna i ulažući u razvoj općine kroz projekte Europske unije ili ministarstava. Uvijek imamo pravodobne informacije, uvijek spremne projekte i kad je naša Zagorska razvojna agencija usporedila sve jedinice lokalne samouprave na području Krapinsko-zagorske županije bilo je vidljivo da Općina Budinščina ima daleko najviše projekata koji su unovčeni – istaknuo je Dugan dodajući da se nada povoljnom rezultatu na izborima.

Ista očekivanja ima i HNS-ov Vlado Vertuš.

-Mi smo taj program prihvatili, možda ćemo napraviti još pokoji aneks, ali ukupno gledajući, program je doista odličan i mi ga zbog toga i podržavamo. Ujedno podržavamo Hercigonju kao načelnika, a za općinsko vijeće imamo svoju listu – rekao je Vertuš.

Reformist Denis Sambolić naglasio je da su s HDZ-om, odnosno načelnikom Hercigonjom u posljednje četiri godine surađivali na svim projektima.

-Iako nismo imali potpisani predizborni sporazum, u te smo četiri godine surađivali, načelno su se i neki moji projekti koje sam predlagao kroz rad Općine ostvarili. I mi podržavamo načelnika s ovim projektima, a pošto smo bili u Vijeću znamo da je dio tih projekata već u visokoj fazi realizacije. Izlazimo zajedno na listi, ja se nadam dobrim rezultatima koji će nam omogućiti da zajedničkim snagama počinemo raditi od 17. svibnja – poručio je Sambolić.

Radi bolje informiranosti, Program rada velike koalicije možete preuzeti ovdje.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.