Potpisani ugovori za usluge košnje trave i održavanja nerazvrstanih cesta

Ove godine radovi i usluge na nerazvrstanim cestama kreću s malim zakašnjenjem iz razloga što su se u mjesecu svibnju i lipnju aktivnosti uglavnom svodile na tekuće poslovanje i poslove vezane uz lokalne izbore i konstituiranje izvršnog i predstavničkog tijela. Nakon provedenog konstituiranja Općinskog vijeća te ostalih pomoćnih tijela, krenulo se u provođenje pozivnog natječaja za obavljanje komunalnih poslova održavanja nerazvrstanih cesta. Upućeni su pozivi za dostavu ponuda za uslugu košenja trave i ostalog raslinja te za uređenje nerazvrstanih cesta.

Za košenje trave pristigle su dvije pravovaljane ponude između kojih je povoljnija bila ponuda Obrta za iskope i prijevoz Čukelj, vlasnika Maria Čukelj iz Budinščine 79. Radovi na košenju započeli su 19.07.2021. godine u mjesnom odboru Gotalovec i Toplićica, potom slijedi Mjesni odbor Pece i Pokojec, Mjesni odbor Grtovec, Mjesni odbor Zajezda, Mjesni odbor Pomperovec, Prepuštovec i Marigutić, Mjesni odbor Sveti Križ i Pažurovec, Mjesni odbor Budinščina i Mjesni odbor Krapinica. Redoslijed mjesnih odbora ide na način da onaj mjesni odbor koji je prošle godine bio prvi, ove godine ide zadnji, a radovi u pojedinom naselju traju od 3-5 dana.

Za uređenje nerazvrstanih cesta ( navoz kamena i čišćenje i uređenje odvodnih jaraka) pristigla je jedna pravovaljana ponuda i to od tvrtke Transporti Duktaj d.o.o. iz Budinščine 22. Ugovor je potpisan i radovi kreću nakon obavljenih poslova košnje trave i raslinja. Materijal za uređenje nerazvrstanih cesta nabavljen je u tvrtki Kaming d.d. iz Ljubešćice, dok su betonske cijevi za uređenje propusta nabavljene u tvrtki Tehnobeton iz Varaždina.

Unatoč situaciji što se s radovima krenulo kasnije nego je to bilo uobičajeno, molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i suradnju, te pojačan oprez i prilagođenu brzinu, kako bi izvođačima radova omogućili nesmetano odvijanje svih predviđenih aktivnosti, naglasio je načelnik Radovan Hercigonja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.