Počinju radovi na uređenju i modernizaciji nerazvrstanih cesta na području Općine Budinščina

Na području cijele Općine Budinščina s ciljem poboljšanja stanja cestovne infrastrukture velika pažnja posvećuje se uređenju i modernizaciji nerazvrstanih cesta. Sukladno utvrđenim planovima modernizacije cesta koje je donijelo Općinsko vijeće Budinščina u 2021. godini radovi na asfaltiranju nerazvrstanih cesta izvesti će se na slijedećim dionicama:

– dionica NC u Grtovcu (Valjaki) G 131. G13 odvoja II u dužini od 130m, širine 2,5 m

– dionica NC u Budinščini D-24 – Pušci, dužine 230m, širine 2,5m

– dionica NC u Krapinici (Ferenđa) K-8 – D-24 -K-7 u dužini od 395 m, širina 2,5 m.

Osim toga, radovi će se izvesti i na nerazvrstanoj cesti prema novoizgrađenom objektu Dječjeg vrtića u Budinščini – ovim projektom urediti će se tri dionice i to:

– dionica Vrtić ulaz-prema objektu dvorca Zabavnik-odvojak kuća Fijan u dužini od 122 m,

širine 6 m,

– dionica od križanja kod dvorca lijevo NC B-9.1 duljine 180m, širine 3,00m,

– dionica NC B-9 odvojak duljine 180m, širine 3,00 m.

Radi nabave radova na navedenim projektima, provedena su dva odvojena otvorena postupka javne nabave. Za projekt – Radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta od prispjele tri ponude, najpovoljniji ponuditelj je tvrtka KOLEDIĆ PROJEKT d.o.o. Grtovec 1C iz Budinščine s ukupnom cijenom ponude u iznosu od 530.419,50 kuna (cijena s PDV-om).

Za projekt – Uređenje ceste prema dječjem vrtiću ponude su dostavile četiri tvrtke od kojih je također najpovoljnija ponuda bila tvrtke KOLEDIĆ PROJEKT d.o.o. Grtovec 1c iz Budinščine s ukupnom cijenom od 565.063,17 kuna (cijena s PDV-om).

Također su zaključeni Ugovori za usluge stručnog nadzora nad izvođenjem radova na oba projekta s tvrtkom JAM-ING d.o.o. iz Zlatara, te je danas 23.08.2021. godine izvršeno uvođenje u posao izvođača radova. Utvrđeni rok izvođenja radova je 60 dana od dana uvođenja u posao te se očekuje završetak radova krajem listopada ove godine.

Općinski načelnik Radovan Hercigonja ne krije zadovoljstvo što će nakon potpisivanja ovih ugovora i uvođenja u posao izvođača radova biti uređene nove dionice nerazvrstanih cesta čime se nastavlja s zacrtanim ciljem ravnomjernog opremanja svih naselja na području Općine Budinščina kvalitetnom cestovnom infrastrukturom. Ujedno načelnik zahvaljuje Vladi Republike Hrvatske i resornom Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije što je i ove godine za sufinanciranje oba projekta odobrilo najviše iznose sufinanciranja. Tako je iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice odobreno za projekt Modernizacije nerazvrstanih cesta sufinanciranje u iznosu od 250.000,00 kuna a iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima za projekt Uređenje prilazne ceste dječjem vrtiću iznos sredstva od 300.000,00 kuna. Načelnik Hercigonja nada se da će se radovi izvesti kvalitetno i u ugovorenom roku.

Ivica Koledić, direktor tvrtke KOLEDIĆ PROJEKT d.o.o. iznosi da je zadovoljan što je ponuda njegove tvrtke najpovoljnija za radove cestovne infrastrukture, s radovima će započeti odmah tako da nema sumnje da će se isti završiti i prije ugovorenih rokova na zadovoljstvo naručitelja i građana koji će biti korisnici cestovne infrastrukture.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.