Općina Budinščina paljenjem lampiona odala počast herojskom gradu Vukovaru

Uoči Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, već tradicionalno Općina Budinščina organizirala je u srijedu 17. studenog paljenje lampiona na Trgu hrvatskih branitelja u centru Budinščine. Počast Gradu heroju odali su predstavnici Općine Budinščina, članovi Općinskog vijeća, predsjednici Vijeća mjesnih odbora, predsjednici udruga građana s područja općine, te mještani općine.

„Već tradicionalno, večer uoči obljetnice pada Vukovara i Škabrnje, okupljamo se i paljenjem lampiona odajemo počast poginulim hrvatskim braniteljima i nevinim žrtvama Domovinskog rata. Ovo su teški trenuci za svakog čovjeka, i kao sudionik Domovinskog rata uvijek mi naviru sjećanja na hrabra djela svih ljudi koji su utkali svoje živote u temelje naše hrvatske države i nadam se da ćemo ovu tradiciju prenijeti na generacije koje dolaze. Neka im je vječna hvala i slava“ istaknuo je načelnik Radovan Hercigonja“.

Svima okupljenima ispred Općinskog vijeća se obratila predsjednica Dijana Margetić koja se zahvalila svim žrtvama koje su položile svoje živote na oltar domovine u najvećoj tragediji hrvatskog naroda u novijoj povijesti. Naglasila je da svi oni koji su svoje živote položili na oltar Domovine, položili su zato što su branili dostojanstvo Republike Hrvatske, branili su obitelji, branili su dom i domovinu, zato nikada nećemo zaboraviti žrtvu grada heroja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.